Három csíki nyert futamot

Jó eredményekkel zártak

154

Kolozsvár és környéke adott otthont a nemzetközi Transylvania Open tájfutóversenynek. A négynapos rendezvényen a VSK Csík­szereda sportolói közül többen is dobogóra állhattak.

Ráduly Réka a nagyobbak között versenyezve léphetett dobogóra

Tizenhetedik alkalommal tartották meg az elmúlt hétvégén Transylvania Open tájfutóversenyt Kolozsváron, a nemzetközi megmérettetésre idén is több ország résztvevői érkeztek. A négynapos rendezvényen rövidített középtávon, hosszútávon és középtávon tartottak futamokat, ezek után pedig összesítették az eredményeket, és így hirdettek győzteseket kategóriánként. A Kolozsvár környéki erdőkben szervezett tájfutóverseny idén is tartogatott meglepetéseket, főleg tájékozódás szempontjából.
A VSK Csíkszereda sportolói remekül helytálltak a rangos nemzetközi viadalon, a csíkiak közül többen is dobogóra állhattak.
A 10 éves lányok kategóriájában Ráduly Zsuzsanna összetettben a hatodik helyen zárt, a 16 évesek között Ráduly Réka megnyerte a második futamot, összetettben pedig a kilencedik lett. A 18 éves fiúk között Ráduly Csongor összetettben a hatodik helyen zárta a Transylvania Opent.
Az elite kategóriában a férfiaknál Suciu Simion két futamgyőzelmet aratott, így összetettben a második helyen zárt, míg Szász Botond összetettben a hatodik lett. A nők elite kategóriájában Ráduly Annamária összetettben a harmadik, a férfiak 40 éves korosztályában Ráduly Róbert Kálmán a negyedik helyen végzett.
Az eredmények alapján Ráduly Réka eredménye számít kimagaslónak, hiszen mindössze 13 évesen a 16 évesek korosztályában versenyzett, és a négy futamból egyet sikerült megnyernie. A fiatal sportoló néhány hete részt vett a bulgáriai Veliko Tarnovóban megrendezett ifjúsági Európa-bajnokságon, ahol a román váltó tagjaként a 21. helyen zárt, egyéniben a sprinten a 95., míg a hosszútávon a százfős mezőnyben az előkelő 65. helyen ért célba.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek