Három csíki győztes

Megtartották a műkorcsolya Románia-kupát

1 129

Noha a hazai szakszövetség éppen feloszlás alatt van, az elmúlt hétvégén ennek ellenére Otopeni-ben megtartották a műkorcsolyázók számára a Románia-kupa küzdelmeit. A háromnapos versenyen három csíkszeredai sportoló hódította el a Románia-kupát.

Kecskés Dorián két edzőjével a Románia-kupa elhódítását követően

Otopeni adott otthont péntektől vasárnapig a műkorcsolya Románia-kupa küzdelmeinek, amelyen az összes hazai sportági klub képviseltette magát. Hargita megyéből a Csíkszeredai Sportklub, az ISK Csíkszereda, valamint a Csíkkarcfalvi Felcsík SK sportolói álltak rajthoz a megmérettetésen, hárman pedig trófeával térhettek haza.
Noha eredetileg Galac szerepelt helyszínként, végül mégis az otopeni-i műjégpályán tartották a versenyt. Előzetesen ugyanis a Duna parti város műlyégpályájánbak fenntartója ingyen bocsátotta volna a jégpályát a sportolók rendelkezésére a Románia-kupa alatt, később mégis meggondolták magukat és kérték a jégbérlés ellenértékét a szövetségtől. Attól a szövetségtől, amely egyébként éppen feloszlás alatt áll. Mivel a bíróknak és a bukaresti kluboknak is közelebb volt az otopeni-i műjégpálya, végül a Ion Țiriac által építtetett létesítményre szavaztak a szervezők, így péntektől vasárnapig a főváros mellett tartották meg a Románia-kupát.
A Hargita megyei sportolók idén is jól teljesítettek a Románia-kupán, hárman hódították el a trófeát és szintén hárman állhattak még dobogóra, a csapatversenyben pedig a Csíkszeredai Sportklub a második helyen zárt két fővárosi klub között. A három csíki klub – Sportklub, ISK, Felcsík SK – versenyzőit Bogyó Löffler Mária és Simon Mária készítette fel és kísérte el a Románia-kupára.

A csíkiak helyezései
Csíkszeredai Sportklub: felnőttek: Kecskés Dorián 1. hely; intermediate novice: Tulit Lehel 1. hely; novice: Domahidi Bálint 3. hely, Bartalis Hajnalka 9. hely, Csíki Tünde 14. hely, Nagy Boglárka 17. hely, Szőke Tünde 19. hely, Balázs Kitty 20. hely, Tulit Asztrid 21. hely; cubs: Tulit Ingrid 12. hely, Domahidi Dóczi Ágnes 14. hely, Szőke Anna 16. hely; chiks: Assy George 1. hely.
ISK Csíkszereda: ifjúságiak: Ureche Andreea 5. hely; intermediate novice: Ráduly Réka 3. hely; novice: Antal Bernadett 4. hely, Bere Larisza 5. hely, Bere Zója 10. hely, Gabor Bernadett 16. hely, Condrea Rebeca 18. hely, Fülöp Kata 13. hely.
Felcsík SK: intermediate novice: Süket Alexandra 7. hely, novice: Both Eszter 22. hely, Karda Oszkár 2. hely.
Csapatverseny: 1. Gheorghe Cornel SE Bukarest, 2. Csíkszeredai Sportklub, 3. Edu Sport Bukarest.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek