Három csíki győzelem

Székelyudvarhelyen motoroztak

444

Székelyudvarhely adott otthont szombaton a hazai motocross-bajnokság negyedik fordulójának. A pontvadászat utolsó előtti fordulójában a második futamra sárossá vált a pálya, ez viszont nem mindenkinek okozott nehézséget. A csíkiak közül hárman győzelemmel tértek haza, ketten pedig szintén dobogós helyen zártak.

Erős Koppány vezeti kategóriáját

Öt csíki motoros zárt dobogós helyen a szombaton Székelyudvarhelyen tartott motocross bajnoki futamon. A pontvadászat negyedik – utolsó ellőti – fordulójában három csíkszeredai pilóta is győzelmekkel zárt.
A 85 cm3 kategóriában Erőss Koppány mindkét futamot megnyerte és át is vette a vezetést a kategóriában, míg öccse, Kund két ötödik hellyel zárta a székelyudvarhelyi fordulót. Erőss Kund eredménye viszont kimagaslónak számít, hiszen korosztályához képest ő egy kategóriával nagyobb motorral versenyzik, ráadásul ő idén nem teljesítette a teljes szezont.
A junior III-as korosztályban az 50 cm3-is kategóriában Becze Csillag Vince ezúttal sem talált legyőzőre, a fiatal csíki motoros százszázalékos teljesítménnyel – 200 ponttal – éllovas és a székelyudvarhelyi két győzelmének köszönhetően megnyerte a bajnokságot.
A veterán I-es kategóriában Fazakas Zoltán is két győzelemmel zárta a szombati fordulót, így továbbra is a ranglista élén áll, és mindössze egy sikerre van a bajnoki címtől.
Az amatőr MX2 kategóriában két csíki is rajthoz állt, az első futamon Okos Zsolt a második, Kinda Géza a harmadik lett, viszont a második futamról mindkettőjüket kizárták. Ugyanis a második futam előtt eleredő eső miatt sárossá vált a pálya, emiatt csúsztak a futamok kezdési időpontjai, a két csíki pedig később foglalta el a rajtpozícióját, ezért zárták ki őket. Okos egyébként ennek ellenére is listavezető a kategóriában.
A bajnokság utolsó fordulóját Sepsiszentgyörgyön rendezik, előtte viszont a csapatbajnokságra kerül sor két hét múlva Gyer­gyószárhegyen.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek