Harmincezer lejre büntettek

Drága rigmus

36

Összesen harmincezer lejes bírságot szabott ki az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) a Román Labdarúgó Szövetségre, valamint a Bukaresti Dinamo és a Poli Iaşi fociklubra a magyarokat gyalázó szurkolói rigmusokért. Sokba került a „Kifelé a magyarokkal az országból” rigmus kiabálása a labdarúgó-stadionokban.

Tíz-tíz ezer lejes bírságot szabott ki az Országos Diszkriminációellenes Tanács a Ro­mán Labdarúgó Szövetségre, valamint a Bukaresti Dinamo és a Poli Iași fociklubra a magyarokat gyalázó szurkolói rigmusokért.
A két eset még tavaly augusztusban, a labdarúgó 1. Liga alapszakaszának elején történt a Dinamo és a Poli Iași Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK elleni mérkőzéseken. A fővárosi szurkolók 2017. augusztus 21-én, a iași-iak pedig hét nappal később, augusztus 28-án skandálták a háromszéki csapat elleni összecsapáson az „Afară cu unguri din țară” (Kifelé a magyarokkal az országból) rigmust. A diszkriminációellenes tanács közleménye szerint a szóban forgó rigmus diszkrimináló és sérti a magyar közösség becsületét.
A pénzbeli bírság mellett a diszkriminációellenes tanács arra is kötelezi a feleket, hogy a sajtóban, illetve 30 napig saját internetes oldalukon ismertessék a bírságról szóló határozatot. A döntést egyhangúlag hozta meg múlt szerdai ülésén a testület.
Az 1. Liga alsóházi rájátszásának 7. fordulójában a Sepsi OSK ma éppen az egyik büntetett csapatot, a Bukaresti Dinamót látja vendégül. A telt házas mérkőzésre pillanatokon belül elfogytak a hazai szurkolóknak szánt jegyek, és több száz fős vendégdrukkert is várnak Sepsiszentgyörgyre.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.