Harminc család kap húsvéti élelmiszercsomagot

78

Húsvét alkalmából rászoruló családoknak állított össze élel­miszercsomagokat a gyer­gyó­­szentmiklósi önkormányzat szo­ciális osztálya jó szándékú adakozók felajánlásaiból. Harminc család számára teszik teljesebbé az ünnepet.

Nem lankad a segítő szándék Folyamatosan gyűlnek az élelmiszer-adományok
Nem lankad a segítő szándék Folyamatosan gyűlnek az élelmiszer-adományok

Adj, és megszületik a csoda! – ezzel a mottóval már második alkalommal hirdetettek szociális segélyakciót a szentmiklósiak – a helyi önkormányzat, az egyházak, vállalkozók és civilek –, azért, hogy segítsék az ünnepre hangolódást olyan családokban, ahol szűkösen jut a mindennapi kenyérre is.
Egy korábbi akcióra adventben került sor, s bár az Együtt Egymásért nevet viselő program akkor lezárult, továbbra is sokan vittek adományokat a polgármesteri hivatal szociális osztályára. Így most ismét gazdag csomagokat tudtak összeállítani, amelyekbe tartós élelmiszerek és édesség mellett tojás, kalács és füstölt kolbász is került. Rövid ünnepi üzenetet is csatoltak minden ajándék mellé, hogy lélekben is nyújtsanak valamit a megajándékozottaknak. Ezúttal olyan családokhoz, személyekhez juttatták el a nagyhéten az élelmet, akik sérültet gondoznak, vagy maguk is fokozottan sérültek, és már emiatt is nehézkes számukra az ünnepi előkészület. Több esetben éppen városlakók tájékoztatták a szociális osztály munkatársait olyan szomszédokról, ismerősökről, akiknek nagy szükségük van a segítségre.
– Az Együtt Egymásért – Szent­miklósiakért program célja megerősíteni bennünk, gyergyó­szentmiklósiakban, hogy egy közösség vagyunk, és figyelnünk kell a mellettünk élőkre: ha valaki segítségre szorul, ne legyünk közömbösek, ne hagyjuk magára gondjaival, hanem jelezzük azt azoknak, akik segíthetnek: egyházaknak, a szociális osztálynak – fogalmazott Madaras Szidónia, a polgármesteri hivatal szóvivője. Hozzátette, továbbra is fogadják azokat, akik segíteni szeretnének, legyen szó adományról vagy akár információról.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.