Hárman nyertek Románia-kupát

Halmozzák a címeket a csíki sítájfutók

101

Nagybánya mellett tartották meg az elmúlt hétvégén a sítájfutó Románia-kupát, valamint a vegyes váltók országos bajnokságát. A VSK Csíkszereda sportolói újabb sikeres hétvégét zártak, hiszen hárman nyertek Románia-kupát és a klub egyik vegyes váltó csapata is dobogón zárt az országos bajnokságon.

Suciu Simion a férfi elit kategóriában elhódította a trófeát

Az elmúlt évekhez hasonlóan újra sikeresen szerepeltek a csíkszeredai sítájfutók az országos megmérettetéseken. Az elmúlt hétvégén a Nagybánya melletti Forrásliget adott otthont a sítájfutók vegyes váltó országos bajnokságának, a Románia-kupának és a 48. Máramaros Trófeának. Mindhárom versenyen jól szerepeltek a csíki sportolók.
Az időjárás kedvezett és a hóviszonyok is nagyszerűek voltak a versenyzésre Forrásligeten, de a pályatervezésben nem volt sok fantázia, így tájékozódás szempontjából egyszerű volt a viadal.
A VSK Csíkszereda sítájfutói ezúttal is többször állhattak dobogóra, ráadásul a Románia-kupa felnőtt mezőnyének a lehetséges hat érméből négyet begyűjtöttek.
A vegyes váltók országos bajnokságán a VSK Csíkszereda két csapattal állt rajthoz, a Mandel Réka és Suciu Simion alkotta páros a második helyen zárt, míg a Ráduly Annamária és Gegő Hunor kettős az ötödik lett az elit kategóriában.
A Románia-kupában viszont sokkal sikeresebbek voltak a csíki sportolók. A női elit kategóriában Mandel Réka a második, Ráduly Annamária a harmadik helyen zárt, a viadalt a craiovai Anghel Andra nyerte.
A férfi elit kategóriában Suciu Simion megnyerte a Románia-kupát, másodikként Biró Alexandru (Nagybányai Electrosistem) ért célba, míg a dobogó legalsó fokára Gegő Hunor állhatott, Szép Zoltán az ötödik, Kristó Norbert a hetedik helyen zárt.
A férfiak 45 és 55 éves korosztályában is csíkszeredai siker született a Románia-kupában, előbbit Ráduly Róbert Kálmán nyerte meg a szintén VSK-s Szász János előtt, míg utóbbi korosztályban Csúcs András hódította el a trófeát.
A Máramaros Trófea nevet viselő versenyen is három győzelmet szereztek a VSK Csíkszereda sportolói. Az elit kategóriában a férfiak versenyét Suciu Simion nyerte meg, Szép Zoltán a harmadikként zárt, míg a nőknél Mandel Réka a második, Ráduly Annamária a harmadik helyen végzett. A 45 évesek korcsoportjában Szász János visszavágott a Románia-kupában elszenvedett vereségért, és legyőzte Ráduly Róbert Kálmánt, az 55 évesek között pedig Csúcs Andrásnak sikerült megnyernie a Máramaros Trófeát is.

Vége a téli idénynek
A 2018/2019-es hazai sítájfutóidény az elmúlt hétvégi, máramarosi versenyekkel le is zárult, ám március 20. és 24. között Svédországban ifjúsági Európa- és világbajnokságot tartanak, és ugyanekkor tartják az elit és a veterán vébét is. Noha a svédországi viadalokra még a nevezések nyitottak, annyit lehet már tudni, hogy az ifjúsági vébén Romániát az U17-es fiú korosztályban három nagybányai sportoló képviseli, a vébére – U20 – a viadal honlapja szerint még egyelőre nincs romániai nevező. A felnőtt vébén Suciu Simion, Csúcs Klaus és Szép Zoltán (mind a VSK Csíkszereda sportolói) képviselik Romániát, míg a veterán világbajnokságra az 55 éves korcsoportban Csúcs András neve szerepel az iratkozott sportolók között.
A hazai szakszövetség honlapja szerint az idei év első országos tájfutóversenyének március utolsó két napján az Ilfov megyei Gruiu ad otthont, ekkor tartják az országos városi park bajnokság első fordulóját, egy héttel később pedig Sepsiszentgyörgyön rendezik a városi sprintbajnokság első futamát, ennek szervezője egyébként a VSK Csíkszereda. A megyeszékhely augusztus 2. és 4. között a tájbringa országos bajnokságnak ad otthont, ekkor a sprint, a középtávú és váltók versenyére kerül sor szintén a VSK szervezésében.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek