Harmadszor is Románia-kupa-győztes a Sepsi SIC

116

A sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC nyerte a női kosárlabda Románia-kupát, miután vasárnap este 62–48 legyőzte a Szatmárnémeti VSK-t. A döntőt követően a szatmáriak óvást nyújtottak be a hazai szakszövetséghez.

Idén harmadszor nyerte meg a női kosárlabda Románi-kupát a Sepsi SIC, 2015 és 2016 után, miután tavaly elveszítette a döntőt a Târgoviştével szemben. A sepsiszentgyörgyiek idei ellenfele a döntőben a Szatmárnémeti VSK volt, amely 2010-ben és 2011-ben játszott még kupadöntőt. Az idei kupadöntőnek Sepsiszentgyörgy volt a házigazdája.
A Románia-kupa szombati, első elődöntőjében a Sepsi-SIC 79:62-re győzte le a Temesvári MSC csapatát, a másik elődöntőben a Szatmárnémeti VSK 91:62 arányban diadalmaskodott az Aradi ICIM ellen.
A döntő első negyedében nagyon kevés pontot szereztek a csapatok, a második játékrészben viszont már óriási volt a Sepsi SIC előnye, amelyet a nagyszünet után is tudott növelni. A zárónegyedben ugyan faragott a szatmári csapat a hátrányából, ám így is nagy arányú szentgyörgyi siker született. A döntő legeredményesebb játékosa a 21 pontig jutó Marshall lett.
A szatmárnémeti csapat a pályán elveszítette a döntőt, de a zöldasztalnál próbálja megszerezni a serleget. A vasárnapi mérkőzést követően a szatmárnémeti csapat ügyvédje, Sergiu Gherdan beadvánnyal fordult a Román Kosárlabda Szövetséghez (FRB), amelyben azt kéri, hogy nyilvánítsák győztesnek az általa képviselt csapatot. Az ügyvéd arra hivatkozik, hogy a házigazda Sepsi SIC nem tartotta be az idegenlégiósok számára vonatkozó szabályt. E szerint a FIBA Európa-kupában részt vevő együttesnek legtöbb 6 külföldi játékosa lehet (3 nem európai és 3 európai), illetve a mérkőzés teljes ideje alatt a pályán legalább 2 hazai játékosnak kell tartózkodnia.
Eredmény: kosárlabda, női Ro­mánia-kupa, döntő: Sepsiszent­györgyi Sepsi SIC – Szatmárnémeti VSK 62:48 (6:9, 25:10, 19:10, 12:19).

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek