Harmadik lett az Imperial

Készülnek a teremfocisok

95

Kemény nemzetközi tornán van túl a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapata, amely a hétvégén Déván játszott. A csíki csapat játékán látszott, hogy nincs összeszokva a társaság, de ennek ellenére nagyon hasznos meccseket vívtak a bajnoki rajtra való készülés jegyében.

Három nap alatt három mérkőzést játszott a felkészülés jegyében a Csík­szeredai Imperial Wet csapata, amely Déván egy nemzetközi tornán vett részt. A Kito Ferreira által felkészített csapat számára kezdésként a magyar ezüstérmes Berettyóújfalu volt az ellenfél. A magyar csapat az első félidőben a csíkiak minden egyes megingását kihasználta és négygólos előnyre tettek szert, amikor elkezdődött a felzárkózás. A találkozó végére viszont csak mínusz egyig jutottak, így az első meccs elúszott. A második napon az izraeli bajnok Makkabi Tel-Aviv volt az ellenfél, akik nem okoztak különösebb problémát az Imperial játékosainak és 10–2-es győzelmet arattak.
Zárásként azzal a Dévai Autobergamóval találkoztak, akik eddig mindkét meccsüket megnyerték, de a csíkiak egy győzelem esetén meg is nyerhették volna a tornát. Ennek szellemében nagyon kemény meccset vívtak egymással a felek. A mérkőzés első félidejében hátrányba került az Imperial, és utána hiába volt sokkal több helyzetük, elmaradt az egyenlítés. A fordulást követően viszont jött a várva várt gól. Szőcs László volt eredményes. A folytatásban viszont egy rossz cserét – ketten futottak le cserélni és lekontráztak – követően újból vezetéshez jutott a Déva. Ezt követően is megvoltak a csíki esélyek a gólszerzésre, de azokkal nem tudtak élni.
A tornát végül a harmadik helyen zárták a Déva (9 pont) és a Berettyóújfalu (4) mögött. Gyógyír viszont, hogy Alvaro lett a torna gólkirálya.

Nyert az FK
Szombaton délelőtt a másodosztályban induló Marosvásárhelyi VSK (a City’US utódja) otthonában lépett pályára az FK Székelyudvarhely. A soron következő idényre készülő gárdának ez volt az első barátságos párharca. A Grigoraș – Szécsi, Mánya, Miklós, Csoma összeállítással indították a találkozót, a meccs során az összes játékosuk megkapta a lehetőséget: Kedei, Szőcs, Csala, Bálint, Gálfi, Jakab. A hazaiak az elején kétszer is betaláltak. Erre a szünetig öttel válaszoltak az udvarhelyiek, a második játékrész elején 6–2-re módosították az állást. A folytatásban érződött a fásultság a teremlabdarúgókon, az ellenlábas szorossá tette az eredményt, a győzelmet az udvarhelyiek szerezték meg.

Az Imperial Wet eredményei
1. nap: Csíkszeredai Imperial Wet – Berettyóújfalu 6–7 (1–4) /a csíki csapat gólszerzői: Daniel 3, Alvaro 2 és Nuno 1/.
2. nap: Csíkszeredai Imperial Wet – Makkabi Tel-Aviv 10–2 (7–1) /Alvaro és Tankó 2-2, Cezar, Diego, Nandinho, Ferreira, Dospinescu, Szőcs L. 1-1/.
3. nap: Dévai Autobergamo – Csíkszeredai Imperial Wet 2–1 (1–1) /Szőcs/.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.