Harmadik hely a B divízióban

68

Hazai pályán szerezte meg a bronzérmet a hazai B divíziós országos csapatbajnokságban az ISK-FSK Székelyudvarhely II. csapata. Az ifjúsági III-as korosztályú asztaliteniszezők is jól szerepeltek az egyéni ob-döntőn.

A hazai asztalitenisz másodosztályban harmadik helyen zárt az ISK-FSK Székelyudvarhely
A hazai asztalitenisz másodosztályban harmadik helyen zárt az ISK-FSK Székelyudvarhely

Három ifjúsági, valamint egy felnőtt játékossal alkotva csapatot az ISK-FSK Székelyudvarhely II. nyerte meg a B divíziós csapatbajnoki bronzérmet. A székelyudvarhelyiek hazai pályán szerezték meg a harmadik helyet. A Mózes Gyula, valamint az ifjúsági Sîngeorzan Bogdan, Demeter Hunor és Sánduly Levente alkotta udvarhelyi csapat már az alapszakaszban kellemes meglepetést szerzett, amikor bejutott a rájátszásba.
Az ISK-FSK és a Somuz Făl­ticeni közös megegyezése szerint a bronzcsata mindkét mérkőzését Székelyudvarhelyen rendezték a hétvégén. A hazai pálya adta előnyök ellenére elég idegesen kezdte az első mérkőzést az ISK-FSK, Mózes és Sîngeorzan győzelmeinek köszönhetően a hazaiaknál volt az előny, de a két ifjúsági válogatottal felálló moldovaiak mindig kiegyenlítették a találkozót, 4–4-es állásnál Sándulyra maradt a döntés. A moldvaiak nyerték az első két szettet, ám Sándulynak sikerült egyenlíteni, de a döntő szettben viszont már nem tudott újítani, így 5–4-re a vendégek nyerték az első találkozót.
A visszavágóra már egy elszántabb székelyudvarhelyi gárda állt az asztalhoz, Sánduly helyett pedig Demeterrel próbálkozott György István edző, de sajnos ő sem tudta megállítani válogatott ellenfeleit. Jött viszont Sîngeorzan részéről egy százszázalékos teljesítmény, valamint Mózes két fontos győzelme, az ezúttal is fej fej mellett haladó csatából az ISK-FSK jött ki győztesen 5–3-ra legyőzve a fălticeni-i csapatot, így 9–8-as összesítéssel a székelyudvarhelyiek nyerték meg a párharcot.
A B divízió harmadik helyének megszerzésével reális esélyei van az ISK-FSK-nak az A divízióba jutásra, de sok függ még a többi rájátszásbeli mérkőzés eredményétől is.
Eredmény: felnőtt férfi B divízió kisdöntő: ISK-FSK Szé­kelyudvarhely – Somuz Fălticeni 4–5 (Mózes 2, Sîngeorzan 2) és 5–3 (Mózes 2, Sîngeorzan 3) A párharcot az ISK-FSK nyerte 9–8 arányban.

Két ötödik hely
Câmpulung Muscel adott otthont az ifjúsági III. korosztály egyéni országos bajnoki döntőjének. A januári csapatdöntőn negyedik helyen végző ISK-FSK tagjai sajnos ezúttal sem tudtak a dobogóra állni, kétszer játszhattak az éremért, de mindkét alkalommal vesztesként hagyták el az asztalt.
A páros versenyszámban a Karácsony Dániel és Pinzar Andrei alkotta duó egyértelműen éremesélyesnek számított, ám az udvarhelyiek a főtáblán a legjobb tizenhat között könnyed vereséget szenvedtek mioveni-i ellenfelükkel szemben. A Mózes Botond és Bándi Tamás, illetve Csíki Zsolt és Barabás Zoltán párosok szintén a főtáblára jutottak, nekik a legjobb harminckettő között ért véget a verseny.
Vegyes párosban Karácsony a kézdivásárhelyi Mike Borókával alkotott párt, és annak ellenére, hogy most játszottak először együtt, sikerült egészen a negyeddöntőig menetelni. Az éremért vívott csatában a későbbi bajnok párostól szenvedtek vereséget, így az ötödik helyen végeztek. Hasonlóan alakult a Pinzar Andrei és Moga Alina páros menetelése is, és habár nekik könnyebb ág került a sorsolás után, a negyeddöntőben meglepő vereséget szenvedtek, ezzel szintén egy ötödik helyet szerezve az ISK-FSK-nak.
Az egyéni versenyszámban a selejtezőcsoportokat követően négy udvarhelyi jutott a hatvannégyes főtáblára, a kieséses rendszerben folytathatta Mózes, Bándi, Pinzar és Karácsony egyaránt. Az első fordulóban Mózes és Bándi kikapott, Karácsony és Pinzar pedig győzelemmel jutott a legjobb harminckettő közé. Pinzra továbbmenetelt, Karácsony viszont vereséghez szenvedett és búcsúzott a küzdelmektől. Pinzar a tizenhat között már nem bírt a későbbi győztes Tomicával, a bukaresti játékos nemhogy az udvarhelyi játékosnak nem kegyelmezett, de szettveszteség nélkül nyerte az idei döntőt.

Bronzérem a Tavasz-kupán
Marosvásárhelyen álltak asztalhoz szombaton az ISK-FSK legfiatalabb sportolói, a 2006 után születettek versenyében a két évvel kisebb Balázs Barna a dobogó harmadik fokára állhatott. A marosvásárhelyi Tavasz-kupán több helységből vettek részt utánpótlással foglalkozó szakosztályok, Ludas, Kolozsvár, Kézdivásárhely, Székelyudvarhely és a hazaiak fiatal játékosai versengtek a díjakért.
Az ISK-FSK hat sportolóval vett részt a versenyen, a kellemes meglepetést a még nyolcéves Balázs Barna szerezte, aki harmadik lett, de nem vallottak szégyent csapattársai sem, Szentannai Dániel a 7., Bálint Zsolt a 8., Bedő Bálint a 9., Szabó Krisztián a 10., míg Kis Bence a 13. helyen végzett az egynapos versenyen. A junior IV-es korosztályra még két verseny vár a következő hetekben, felkészítőként a május végén esedékes csapat országos döntőre.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.