Harmadéveseket faggattunk az utolsó félévvel kapcsolatban

Mondjuk a magunkét

120

Harmadéveseket kérdeztünk arról, hogy milyen elvárásaik vannak az utolsó félévvel, az államvizsgával, és az egyetem utáni élettel kapcsolatban.

Szakács Renáta
Az első hét elteltével és szembesülve az új elvárásokkal nagyon ijesztőnek találom az előttem álló félévet. Tele határidővel, tucatnyi tennivalóval. Viszont igyekszem pozitívan hozzáállni az utolsó félévemhez és megfelelően beosztani az időmet, amihez az új órarend beosztása is segítségünkre van. Megteszek mindent, ami tőlem telhető, hogy kihozzam magamból a maximumot és sikeresen zárjam az utolsó tanévet.

 

 

Sere Andrea
Sere Andrea vagyok, harmadéves a Sapientia román–angol szakán. Az egyetem befejezése után mindenképp tovább szeretnék tanulni: mesterizni, sőt doktorálni is szeretnék. Már az általános iskolában tudtam, hogy románt fogok tanítani, egyrészt, mert vonzott a tanári pálya, másrészt, mert láttam, hogy minden évben megismétlődnek a kiábrándító eredmények az érettségi vizsgákon. Elszomorító, hogy a román nyelvtudás hiányosságai miatt nem sikerült az érettségijük olyan diákoknak, akik más tantárgyakból jó eredményeket értek el. Ismerek olyan fiatalokat, akik emiatt soha nem érettségiztek le, pedig meggyőződésem, hogy sokra vihették volna. Már a középiskolában eldöntöttem, hogy a Sapientián fogom folytatni a tanulmányaimat, és nem bántam meg. Sokat köszönhetek egyetemi tanáraimnak, főként dr. Tódor Erika-Máriának. Romántanárnak készülök, az az álmom, hogy líceumban tanítsak, és minden tőlem telhetőt megtegyek, hogy ezen az áldatlan helyzeten erőm szerint változtassak.

Aszalos Zsolt
Ha már az államvizsgáról van szó, akkor azt meg kell említeni, hogy nagy valószínűséggel minden végzős diák életében ez a leggyakrabban hallott szó. Mindenki erről beszél, mind a tanárok, mind a diákok. Személy szerint nem félek tőle, sem izgatott nem vagyok még. Úgy gondolom, hogy majd alapos készüléssel venni fogom ezt az „akadályt” is. Hogy mi lesz ezután, igen, az egyetem után vannak elképzeléseim vagy terveim. Az első az, hogy hazaköltözzek, és hogy legyen egy stabil munkahelyem. Továbbá, mesterképzésre is be szeretnék iratkozni, de azt, hogy mit fogok majd tanulni és hol, a későbbiekben fog eldőlni.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek