2021, január 27, szerda.
custom_html_banner1

Hargitafürdőn alapoznak

Elkezdődött Hargitafürdőn a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának edzőtábora.
A fiúk két hétig készülnek ott, utána a jeges edzések következnek. A csapat egyik alapemberét, Papp Szabolcsot viszont műteni kell, és nem lesz ott a bajnoki rajtnál.

Fejben is megtornásztatták a hokisokat, nemcsak testben
Fejben is megtornásztatták a hokisokat, nemcsak testben

[dropcap]E[/dropcap]lérkezett a nyári felkészülés csúcspontjához a HSC Csíkszereda jégkorongcsapa, amely hétfőtől már Hargitafürdőn készül, két héten át, a soron következő bajnoki idényre.
Két játékos kivételével mindenki jelen van a magaslati edzőtáborban. Ilyés Norbert egyetemi felvételi miatt nincs jelen, és amennyiben sikerül a vizsgája a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemre, akkor befejezi aktív jégkorongozói pályafutását. A másik hiányzó Papp Szabolcs, akinek kiújuló vállsérülését haladéktalanul meg kell műtsék. Az orvosi beavatkozásra Székesfehérváron kerül sor, és előreláthatóan felépülése két hónapot fog igénybe venni.
Az elmúlt időben elvégzett munkáról és a fiúk előtt álló feladatokról Geréb István edző beszélt. „Mint ismeretes, május végén a felvezető edzésekkel elkezdődött a munka. Június 4-én tartottuk az első tesztelést, majd nekifogtunk egy általános erőprogramnak. Július 10-től dolgoztunk egy specifikus erőprogrammal, amely eredménye ott látszott, hogy az első tesztekhez képest növekedést értünk el. A fiúk jól vállalták a munkát, tisztességesen dolgoztak. Az elmúlt héten szabadságot kaptak, de programmal a kezükben mentek el. Most azon vagyunk, itt Hargitafürdőn, hogy ezt az erőt átalakítsuk robbanékonyságra, gyorsaságra. Ezen fogunk dolgozni az elkövetkezendő két hétben. Augusztus 3-án megyünk jégre, és folytatjuk a fizikai felkészülést egészen az utolsó hétig.
A bajnokság kezdetével más program lesz, más dolgokat csinálunk. Hiszek benne, hogy a csapat fizikailag jó szinten lesz. A munka eredménye meg fog látszani.”
Az edző külön kitért a har­gi­tafürdői programra. „Har­gi­tafürdőn napi két edzéssel készülünk. Edzőtábori program van. Ezt is kívánja ez meg. Az időnket kitöltjük, hogy értelme legyen az egésznek. Hétkor kelünk és este tízig dolgozunk. Persze van pihenő is. És ez így lesz jövő péntekig. Nem szoktam ígérgetni, de azokat a lehetőségeket, amelyek a csapatban vannak, megpróbáljuk maximálisan kihozni, még akkor is, ha a vélemények megoszlanak. Én is és a fiúk is optimistán állunk hozzá az előttünk álló feladatokhoz. Minden, ami a fiúkban van, azt kihozzuk. Elválik, hogy mire lesz elég, de bízom abban, hogy sikeres évet zárunk.”
A nyár folyamán a HSC játékosai nemcsak a szabadban készültek a szezonra, hanem elméleti órákon is részt vettek. „Heti egyszer a fiúknak elméleti órákat tartottunk a jégkorongról, életről, hivatásról. A játékosok gondjait ezáltal is le akarjuk venni a vállukról. Tehermentesíteni próbáljuk” – mondta ezt már Rajz Tamás, a Csíkszeredai Sportklub jégkorong szakosztályának vezetője.

Szurkolókat kell kiszolgálni
Rajz Tamás elmondása szerint legfontosabb dolog, amit a játékosoknak igyekeznek elmagyarázni és próbálják erre felkészíteni, az az, hogy a szurkolókat, a kilátogató nézőket szolgálják ki.
„Tudatosítani akarjuk a fiúkban, hogy a szurkolóink a jégpályáról ne csalódottan menjenek haza. Nyerünk, vagy nem nyerünk, de a kilátogató nézők azt lássák majd, hogy meghaltak a jégen. Ha a munkát elvégezzük, akkor a szerencse is mellénk fog állni. A fiúk egy fontos dolgot kell megértsenek. Hogy az állandó kilátogatói nézőink, azaz 1200–1500 ember azért jön ki meccsre, mert egy picit Papp Szabivá vagy épp Molnár Zsombivá akar válni. Mindazok bőrébe akar bújni, akik ott hokiznak. Az emberek értik a jégkorongot, csak nem tudnak jégre lépni. Egyszer ezt a közönséget kell kiszolgálni, utána jön a fizetés és utána többi minden. Szeretném azt, hogy ez az érdeklődés visszafelé is működne. Tehát ne csak őket érdekelje, hogy mi van velünk, hanem minket is érdekeljen az ő véleményük. Ezért dolgozunk” – jegyezte meg Rajz.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,354RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb