Hargita megyeiek a dobogón

635

Sepsiszentgyörgyön rendeztek A kategóriás tornát az országos asztalitenisz AmaTur sorozatban, amelyen több Hargita megyei sportoló is elindult. A rangos, több mint száz sportolót felvonultató viadalon az összevont haladók–amatőrök kategóriában Hargita megyei döntő volt. Az országos sorozatban az első fél évet követően négy csíkszeredai is van a ranglista első százas mezőnyében.

Az országos asztalitenisz AmaTur sorozatban a hétvégén Sepsiszentgyörgy adott otthont egy A kategóriás tornának, amelyen száztizenhat, közöttük számos Hargita megyei sportoló is részt vett. Az összevont haladók–amatőrök kategóriát a csíkszeredai Szántó Lajos nyerte meg. Az AmaTur sorozat első félévének végén a legjobb Hargita megyei sportoló az országos ranglistán a tizenhatodik helyen áll.
A sepsiszentgyörgyi tornán a nyílt–elite kategóriában harmincnyolc, a haladók–kezdők kategóriájában pedig hatvannyolc sportoló állt asztalhoz. A nyílt versenyben a brassói Roman Iulian bizonyult a legjobbnak, aki minden mérkőzését söpréssel (3–0) arányban nyerte, Hargita megyéből a csíkszeredai Fancsali Kálmán és a székelyudvarhelyi Tókos Pál a 14–20., a csíkszeredai Sass Imre a 21–24., Fazakas Gergely a 27., László Levente és Imecs Attila (mind csíkszeredaiak) a 29–33. helyen zárt. Az összevont kezdők–haladók kategóriájában két Hargita megyei vívta a döntőt, végül a csíkszeredai Szántó Lajos 3–2-re győzte le a maroshévízi Balla Pétert és megnyerte a tornát.
Az országos AmaTur sorozatban 4167 sportoló vesz részt, Hargita megyéből 223-an szerepelnek az országos ranglistán, közülük négyen az első százban vannak. A legjobb helyezést Incze Levente tudhatja magáénak, a csíkszeredai sportoló 520,3 ponttal a 16. helyen áll. Incze mellett még három csíkszeredai sportoló van a Top 100-ban, Miklós Imre az 55., a megyei bajnok László Levente a 82., míg Fancsali Kálmán a 86. helyen áll. A fenti sportolók egyébként vezetik a Hargita megyei rangsort, az ötödik helyen Pál Zoltán áll, aki egy hónapja még a 161. helyen volt, ám a vasárnap kiadott új ranglistán már a 102. helyet foglalja el.
A megyében az AmaTur honlapja szerint szeptember 8-án lesz a következő torna, amelynek Székelyudvarhely ad majd otthont.

Nemzetközi porondra lépnek
Noha a hatodik helyen zárta a hazai Szuperligát, mégis szerepelhet az ETTU-kupában az ISK-FSK Székelyudvarhely. A román bajnoki versenykiírás szerint a Szuperliga győztese az asztalitenisz Bajnokok Ligájában szerepelhet, a 2–5. helyezettek pedig az európai szövetség második számú sorozatában, az ETTU-kupában indulhatnak. Mivel a román bajnok nem jelezte indulási szándékát a BL-ben, sőt az első öt helyezett közül senki nem akart a nemzetközi kupákban szerepelni, az ISK-FSK Székelyudvarhely benyújtotta a kontinentális szövetséghez nevezési szándékát az ETTU-kupában, és azt el is fogadták.
A székelyudvarhelyiek július 13-án tudják meg ellenfeleik kilétét, ekkor tartják ugyanis a Kolozsváron zajló ifjúsági Európa-bajnokság alatt az ETTU-kupa első selejtezőkörének sorsolását.
Az első selejtezőkörben tizennyolc csapat küzd meg, a csapatokat két ötös és két négyes csoportba sorsolják majd, ahonnan a négy első helyezett jut a második selejtezőkörbe. Az első selejtezőkörben három portugál, három török, két belga, két holland, valamint egy spanyol, cseh, olasz, francia, horvát, luxemburgi, ukrán és az ISK-FSK Székelyudvarhely szerepel.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.