Hargita megyei zenészek jótékonysági akciójának eredményei

316

Egy év telt el a Hargita megyei zenészek Hargita megyei gyermekekért című karitatív jellegű pop-rock-jazz fesztivál megszervezése óta, melyet a gyerekek egyre növekvő nosztalgiával emlegetnek.  Az egy év alatt több, mint 50 tehetséges, művészetekben vagy sportban jeleskedő, gyermekvédelmi rendszerben élő kiskorú és fiatal jutott egy lépéssel közelebb álmai megvalósításához, miután támogatásban részesült a rendezvényen összegyűlt pénzből – tájékoztat közleményében a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság.

Elekes Zoltán, Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője Fotó: HN-archív

A 2019. május 25–26.-án megtartott rendezvényen összegyűlt összeget az Indesertus Egyesület kezeli, a kedvezményezettek támogatásáról pedig egy vegyes bizottság dönt a pályázati kérelmek, illetve az azokat kísérő ajánló levelek és oklevelek alapján. Az eltelt év alatt a bizottság 51 pályázatot bírált el pozitívan, és ennek következtében eddig közel 29 000 lejt fordítottak a művészetek, illetve a sport szerelmeseinek a finanszírozására. Az Indesertus Egyesület nyilvántartása szerint canto leckéket, gitár, zongora, szintetizátor, fuvola és hegedű órákat, rajz-és grafika kurzusokat finanszíroztak, fedezték a hoki- és fotbal felszerelések, illetve a karate csoportok edzési költségeinek egy részét. Például pozitív elbírálásban részesült a Vasas Femina FC 1. Liga játékosának pályázata, aki már 2016. óta tagja a román válogatott csapatnak is, és 2018-ban elnyerte az ország legjobb játékosa címet a 2. Ligában. Kedvezően döntött a bizottság a két jégkorongozó kedvezményezettünk kérését illetően is, akik a Felcsík SK, illetve a Székely Jégkorong Akadémia játékosai. Két ökölvívó kedvezményezettünk pályázatára is pozitív volt a bizottság válasza, hiszen a Bene Regaz csapatát erősítő fiatalok már számtalan alkalommal bizonyítottak, és dobogós helyet szereztek az országos versenyeken is. Ugyancsak pozitívan vélekedett a bizottság a 17 éves malomjátékosunk kérését illetően is, aki egy európai szintű versenyen vett részt Németországban, és kiváló eredménnyel tért haza. Azok a fiatalok is pozitív választ kaptak, akik a szakmájuk gyakorlásához szükséges munkafelszerelésekre, vagy akár kalkulátor alkatrészekre pályáztak.

A Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság vezetősége úgy értékeli, hogy az egy év alatt elbírált támogatás a legmegfelelőbb helyekre került. Ugyanakkor, köszönetét fejezi ki a jótékonysági fesztivál szervezőjének, a ForFun Egyesületnek, valamint a kétnapos eseményen fellépő zenekaroknak az önzetlen, időt és fáradtságot nem kímélő munkájukért, mellyel hozzájárultak ahhoz, hogy a gyermekvédelmi rendszerben élő tehetséges kedvezményezettek egy lépéssel közelebb kerülhessenek álmaik megvalósításához.

A Hargita megyei zenészek Hargita megyei gyermekekért című karitatív jellegű pop-rock-jazz fesztivál 2019. május 25–26.-án zajlott a ForFun Egyesület szervezésében, partnerségben a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósággal. A kétnapos rendezvénynek a Mikó-vár adott otthont. A rendszerben élő tehetséges gyermekek támogatásáért színpadra lépett a Bagossy Brothers Company, a Robin and the Backstabbers, a Role zenekar, a Tündérgound, az Ineffable, valamint az One More Minute. A koncerteket mindkét nap a Vámszer Géza Művészeti Népiskola kézműves programja előzte meg, melyen a városból és a környékről érkező apróságok nagy érdeklődéssel vettek részt.

A Hargita megyei zenészek Hargita megyei gyermekekért című karitatív jellegű pop-rock-jazz fesztivál szervezését számos intézmény, cég és médiaorgánum karolta fel – olvasható az intézmény közleményében.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.