Hargita megyei cégek is beleszólhatnak

Vállalkozóbarát törvénymódosítás

180

Viorica Dăncilă miniszterelnök és kabinetjének tagjai a Munkáltatók Országos Szövetségének képviselőivel találkozott múlt héten, és megvitatták a kormány és a vállalkozók közötti párbeszéd újraindításának fontosságát. Márk Dezső Sorin, az országos szövetség Hargita megyei kirendeltségének elnöke arról tájékoztatta lapunkat, hogy a találkozó során pozitív döntések születtek a cégekre nézve.

Tárgyalás magas szinteken. Nagyobb odafigyelést kérnek a munkáltatók

Viorica Dăncilă miniszterelnök kabinetjének tagjai­val vállalkozókat érintő kérdésekről egyeztetett a Munkáltatók Országos Szövetségének képviselőivel múlt szerdán a Victoria-palotában, Bukarestben. A találkozón Márk Dezső Sorin, a szövetség Hargita megyei kirendeltségének elnöke is részt vett. Mint lapunknak elmondta: ez volt az első ilyen jellegű megbeszélés a kormányzati hivatalban, ahol a jelenlévők a mindenkori kormány és a vállalkozó szövetség közötti párbeszéd fontosságát hangsúlyozták.
– Problémás kérdéseket érintettünk. Arról is szó esett, hogy nem kellene „büntetéssel tanítani” a cégeket. Gyakran megesik az, hogy hiába próbálnak a vállalkozók legálisan dolgozni, a jelenlegi törvények ezt nem feltétlenül teszik lehetővé. Ráadásul az előírások folyamatosan változnak, és ezt sokan nem tudják követni – ecsetelte Márk Dezső Sorin, aki szerint Viorica Dăncilă miniszterelnök pozitívan állt hozzá az elhangzottakhoz, és munkacsoportot hozott létre, amelynek fő feladata a munkáltatóktól kapott javaslatok elemzése.
Márk Dezső Sorin hangsúlyozta: a Hargita megyei cégek képviselői is megfogalmazhatják javaslataikat, és beleszólhatnak a vállalkozókat érintő törvénymódosításokba.
– Fontos, hogy ne csak a hibákat fogalmazzák meg a cégvezetők, hanem alternatívát is kínáljanak. Emellett azt is szögezzék le, hogy a javaslatuk miért lesz jövedelmező – fogalmazott a megyei kirendeltség elnöke.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek