Hargita megyében hat, országszerte háromszázkilencvenhét új megbetegedés

52

Hargita megyében hat új megbetegedést, regisztráltak közölte kedden lapunkkal a Hargita megyei prefektusi hivatal. Eközben országszerte a tegnapihoz képest 147-tel nőtt az egy nap alatt regisztrált fertőzöttek száma, 397 személynél igazolták a koronavírus jelenlétét az elmúlt 24 órában. A járvány kezdete óta összesen 29.620-an kapták el a betegséget.

348-re nőtt a koronavírussal fertőzött személyek száma Hargita megyében: tegnap óta hat új megbetegedést regisztráltak – derül ki a kormányhivatal közleményéből. A regisztrált fertőzöttek közül 261 személy meggyógyult, tizenegy személy elhunyt, 76-an a csíkszeredai és székelyudvarhelyi kórházakban tartózkodnak orvosi felügyelet alatt. Jelen állás szerint senki nem tartózkodik intézményes karanténban és otthoni elkülönítésben sem.

Országos szinten 29.620 személy fertőződött meg a járvány megjelenése óta: közülük 20.534 meggyógyult, 231 személyt intenzív osztályokon ápolnak, a halálos áldozatok száma 1799. A Stratégiai Kommunikációs Törzs(GCS) hétfői tájékoztatása óta harmincegy új halálesetet jegyeztek: ezek közül egy esetben nem diagnosztizáltak más betegséget, a többi harminc elhunyt mindegyike valamilyen társbetegségben is szenvedett.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.