Hargita Megye Tanácsa támogatásával kiépített rendszereket ellenőriztek

71

Két működő fűtésrendszert – a balánbányai járóbeteg-rendelőben kiépítettet, illetve a négy éve üzemelő csíkszentmártoni Nemzetközi Gyermekmentő Szol­gálat fűtésrendszerét – vettek át tegnap a megyei tanács munkatársai.

Fűtésrendszer Balánbányán. Korszerűsítettek
Fűtésrendszer Balánbányán. Korszerűsítettek

Hargita Megye Tanácsának munkatársai tegnap átvettek két működő fűtésrendszert. A balánbányai járóbeteg-rendelő mostanig egy nagy kapacitású gázkazánnal üzemelt, amelynek működése többletköltségekkel járt, ezért egy hónappal ezelőtt a megyei tanács 95 ezer lejes támogatásával elkezdődtek a rendszer átalakítási munkálatai. A munkálatok során két kazánházat építettek ki, amelyek üzemeltetése gazdaságosabb. Ezenkívül a fűtőtesteket szabályozókkal szerelték fel. A két kazánház két-két hőközponttal rendelkezik, egyik kazánház a mentőállomás és a gyógyszertár fűtését látja el, míg a másik az orvosi rendelőkét.
Ezt megelőzően a csíkszent­mártoni Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fűtésrendszerét tekintették meg. A szóban forgó fűtésrendszert még 2012-ben építették ki, szintén Hargita Megye Tanácsa támogatásával, amelyre négyéves garanciát vállalt a kivitelező, ennek lejártakor pedig kedden megtörtént a végleges átvétel. A megyei tanács munkatársai egy sokkal hatékonyabb és gazdaságosabban működő rendszert vettek át. Az előző fával működő kazán azontúl, hogy költséges volt, nem biztosította a komplexum minden épülete számára a fűtést. Ennek javítása érdekében a megyei tanács 58 ezer lejes beruházással bevezette a gázt, átalakíttatta a régi fáskazánt gáz üzemelésűre, valamint egy új gázkazán került beüzemelésre. A munkálatok során a rendszert kiterjesztették a komplexum teljes infrastruktúrájára, így minden épület fűtött és meleg vízzel ellátott, emellett pedig két konyha is üzemel azóta. Ezt a beruházást a 4 év garanciát követően vette át a megyei tanács, amely véleményük szerint jól kiépített.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek