2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Harcos udvarhelyi csapat

Nagyon elverte a Csíkszeredai Imperial Wet a tavalyi Szuperkupa-döntőst és egyben a Román Kupa címvédőjét, míg az FK Székelyudvarhely két erős ellenféllel szemben egy hajszállal maradt le a pontról a teremlabdarúgó-bajnokság nyitányán.


Csíkszeredában rajtolt el a teremlabdarúgó-bajnokság, ahol tömbösítve rendezik, meg az első három fordulót. Nyolc csapat érdekelt.

Nyitásként viszont máris elmaradt az első összecsapás, amelyen a Kézdivásárhelyi KSE és a Kolozsvári Clujana csapott volna össze,

Az első meccsen viszont rögtön a házigazda Csíkszeredai Imperial Wet lépett pályára. Ellenfele az a Dunărea Călărași volt, amely tavaly Román Kupa-címvédőnek tekinthető, illetve a tavalyi Szuperkupa-döntőben szerepelt. Ezúttal viszont nem tudtak minőségi keretet összehozni, és a bajnoki címre pályázó Csíkszereda már az első félidőben eldöntötte a találkozó sorsát. Tifán Tamás, Biró Attila, illetve Sasse mesterhármast jegyzett.

Hasonló fölényes győzelmet aratott a Dévai Autobergamo is a nap második meccsén az újonc Bodzavásár ellen.

A napot a Bajnokok Ligájában érdekelt Galaci United és az FK Székelyudvarhely csatája zárta. A Duna-parti csapat több fontos játékosát veszítette el a nyáron, de teljesen nem roppant meg. A túloldalon az udvarhelyi csapatnál is többen távoztak, akik a csíki csapatba igazoltak, vagy épp Magyarországra, mint tette az Mánya Szabolcs.

Ennek ellenére nagyon bátor játékot láthattunk a kispadra visszatérő Jakab Zoltán alakulatától. Sőt az első félidőben sikerült kétgólos előnyre szert tenniük. A második félidőre jobban jött ki a galaci csapat és a 29. percben egyenlítettek. Ekkor még egyszer vissza tudta venni a vezetést az FK, de a hajrát végül nem bírták és háromgólos vereséget szenvedtek.

Talpra állás mínusz ötről

A második napon a Bodzavásár hárommal verte a Călărași-t, majd jöhetett régi klasszikus csata a Dévai Autobergamo és az FK Székelyudvarhely között.

A mérkőzést az udvarhelyi csapat rosszul kezdte, az első 20 perc után négygólos hátrányba kerültek. A második sem indult jól, hiszen azon nyomban gólt kaptak. Innen sikerült talpra állni, percek alatt négy gólt szereztek, szorossá téve a küzdelmet. A Déva viszont újítani tudott. További két gól szerezve ismét elmentek hárommal. A hajrá viszont izgalmas lett, Jakab Zoltán kapusát mezőnyjátékosra cserélte, és így próbálkozott. Fél perccel a vége előtt 7–6 volt az állás, de az egyenlítő találat már nem jött össze.

 

Eredmények, alapszakasz, Csíkszereda

1. forduló: Csíkszeredai Imperial Wet – FC Dunărea Călărași 13–0 (6–0) /Tifán Tamás (4., 11., 39.), Bíró Attila (10., 24., 33.), Andre Luis Sasse (12., 30., 40.), Küsmödi Tamás (6.), Iszlai Richárd (26.), Bogdan Covaci (31.), Alex Tudorache (14. – öngól)/; Galaci United – FK Székelyudvarhely 8–5 (2–4) /Crăciun Andrei (10., 12., 34., 40.), Cojocaru Iulian (29.) Burdujel Constantin (29.), Balázs Norbert (34. – öngól), Tacot Sergiu (34.), illetve Szécsi Barna (5., 32.), Kedei Barna (7., 16.), Balázsi Attila (10.)/; Luceafărul Buzău – Dévai Autobergamo 2–10 (1–6). A Kézdivásárhelyi SE – Kolozsvári Clujana mérkőzést elhalasztották.

2. forduló: FC Dunărea Călărași – Luceafărul Buzău 3–6 (1–3), FK Székelyudvarhely – Dévai Autobergamo 6–7 (0–4) /Balázsi (23., 28.), Bálint (24., 25., 40.), Kerestély (37.), illetve Szőcs (2., 30., 32.), Plugaru (8.), Obadă (9.), Grosu (20.), Stoica (22.)/. A Galaci CS United – Kézdivásárhelyi KSE és a Kolozsvári CFF Clujana – Csíkszeredai Imperial WET mérkőzések tegnap este lapzárta után értek véget.

A mai műsor: Autobergamo Déva – FC Dunărea Călărași (11.30), Kézdivásárhelyi KSE – FK Székelyudvarhely (13.30), Csíkszeredai Imperial WET – CS United Galac (16), Luceafărul Buzău – Kolozsvári CFF Clujana (18).


Kapcsolódó cikkek:

14,353RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb