Harc a Románia-kupáért

33

Hargita megyében zárul a gyerekek számára kiírt Románia-kupa idei sorozata, a viadalon viszont nemcsak hazai, hanem külföldi sportolók is indulnak. Először tartanak nemzetközi kerékpárversenyt gyereknek az országban.

Holnap és vasárnap rendezik a gyerekek számára kiírt kerékpáros Románia-kupa-sorozat utolsó futamát. A versenyt a Román Kerékpáros Szövetség égisze alatt a csíkszeredai Novák Cycling Academy szervezi, a viadalra viszont külföldi gyerekcsapatokat is meghívtak az esemény rangjának növelése érdekében. Közel száz gyereket várnak a szervezők az előzetes nevezések alapján.
A versenyt Csíkszereda közelében, a Vásárúton tartják, szombaton az egyéni időfutamra kerül sor, míg vasárnap a Vásárút, Borzsova és a 12A országúton kialakított körpályán tartják a me­zőnyversenyt. A hazai szakszövetség szabályzatának megfelelően hét kategóriában várnak versenyzőket a szervezők 6 évestől egészen 18 éves korig. Előzetesen 94 sportoló nevezett Romániából, Magyarországról, Bulgáriából és Ukrajnából, közülük 24 lány és 70 fiú.
A Novák Cycling Academy számára fontos a jó szereplés, ugyanis sportolóik meg kell védjék jelenlegi dobogós helyezéseiket a Románia-kupában. A csíki csapat 15 versenyzővel áll rajthoz a rangos viadalon.
A D1 kategóriában a Románia-kupában jelenleg harmadik Ferencz Ábelnek van esélye a második hely megszerzésére, a B kategóriában Novák Edmond és a bukaresti Tudor Cristian Neagu harcol a trófeáért, jelenleg holtversenyben – 24-24 ponttal – mindketten a ranglista élén állnak. A lányoknál Ferencz Dorottya jelenleg a negyedik 11 ponttal, ám egy jó szereplés esetén akár a második helyen is zárhatja a viadalt.
Az A kategóriában Iacob-Csiszér Dávid 25 ponttal vezeti a sorozatot a 16 pontos bukaresti Rares Ghita és a 14 pontos Mezey Koppány előtt, és mivel 24 pontot lehet szerezni a hétvégén – szombaton és vasárnap is 12-12 pont jár jár a győzelemért, így hármójuk közül kerül ki a végső győztes.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek