Harc a második helyért

GYHK: nem várt pofon

66

Egy helyet visszacsúszva már a harmadik helyen áll a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Liga felsőházában, miután szerdai sikere után az Újpest megelőzte, ugyanakkor a Debrecen is alaposan a csapat nyakán. Péntek este vissza lehet szerezni a második helyet. A Gyergyói Hoki Klub a Hokiklub Budapest ellen meglepő vereségbe szaladt bele.

Nehéz mérkőzés előtt a Sportklub. Kötelező nyerni Fotó: Pál Zoltán

Nagyon fontos rangadót rendeznek Csíkszere­dá­ban péntek este 18.30-tól, amelyen a Csíkszeredai Sport­klub az Újpestet fogadja a jégkorong Erste Ligában. A csíki csapat, mint ismert, nagyon nehéz perióduson van túl, ugyanis nem kevesebb mint 18 találkozót tudott le 31 nap alatt, utazásokkal együtt. A megterhelő időszakot közel két hét olyan időszak követte, amikor a játékosok zöme – akik nem kaptak behívót különböző válogatottakba – kipihenhette a fáradalmakat.
Ugyanakkor a középszakasz idegenbeli túráján szerzett eddigi nulla pont azt eredményezte, hogy az Újpest már kétpontos előnyre tett szert a Sportklubbal szemben, míg a Debreceni DEAC szorosan ott van a kék-fehérek nyakában.
A pénteki Csíkszeredai Sport-
klub – Újpest mérkőzés viszont remek lehetőség arra, hogy az összeszedett kétpontos hátrányt ledolgozza a kék-fehér alakulat, sőt újfent előnyre lehet szert tenni. Ez viszont borzasztóan nehéz lesz, hiszen az Újpest is egyre jobb formába lendül, és ezt igazolja az is, hogy a hét közepén Brassóban sikerült kétgólos győzelmet aratniuk remek második harmadbeli teljesítményüknek köszönhetően. Az idei szezonban viszont a liláknak még nem sikerült pontot szerezniük Csíkszeredában, és ez jó előjel lehet, miként az is, hogy a csapat valamelyest pihentebb az elmúlt időszakhoz képest. A csapat számára viszont ezúttal sem marad sok pihenő a következő találkozóig, miután vasárnap este már a Brassói Corona vendégei lesznek. Utóbbi mérkőzés csupán az Erste Ligába lesz beleszámítva.
– Egy nagyon fontos és nehéz mérkőzés lesz számunkra. Egyre nagyobb jelentőséggel bír minden egyes találkozó, amivel nincs probléma, ez már lassan play off hoki. Nagyon jól jött, hogy az elmúlt közel két hét mérkőzésmentes volt, szükségünk volt erre, hiszen a nemzetközi szünet előtt olyan 31 napunk volt, amely során 18 meccset tudtunk le. A srácok keményen dolgoztak, ugyanakkor el is fáradtak már a végére. Szükségünk volt erre a pihenőre, hogy egy picit elszakadjanak a jégpályától, a jégtől – fogalmazott Don MacAdam vezetőedző.

A Hokiklubot fogadta a GYHK
Újabb mérkőzést tudott le a Gyergyói Hoki Klub jégkorongcsapata tegnap este az Erste Liga alsóházában, ahol a Hokiklub Budapest volt az ellenfél. A piros-fehérek már hétfőn újrakezdték a mérkőzéseik sorát, elsőként a Vasas SC-t sikerült legyőzniük hosszabbítás után.
Tegnap este papíron újabb győzelmet kellett volna szerezzen a gyergyói csapat, ám a Hokiklub alaposan borította a papírformát. Kiegyensúlyozott első harmadot láthatott a nagyérdemű, ahol ugyan a házigazdák valamivel aktívabbak voltak, gólt mégis a vendégek szereztek Csíki révén. A második felvonás közepén jött a várva várt egyenlítő gól, és ki más, mint Vorobjev volt eredményes. Ekkor a durvaság lett a főszereplő, bunyókkal tarkított időszak kezdődött, hogy ebből a vendégek Petres révén újabb gólt szerezzenek. Az utolsó felvonás rémálomszerű kezdést hozott hazai oldalról: három perc alatt három kapott gól. Innen pedig már nem volt visszaút, bár Csergő még kozmetikázott az eredményen, de a bravúrtól messze voltak.
A GYHK legközelebb szombaton este 18.30-tól lép jégre, a Fehérvári Titánokat látja vendégül.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek