Harc a bajnoki címért

26

Új bajnokot avatnak a román teremlabdarúgó-bajnokságban, de hogy ki lesz az, arra egy-két héten belül kaphatunk választ. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban a Csíkszeredai Imperial Wet pályaelőnyben van a Galaci Uniteddel szemben. Ma este már az első találkozót rendezik.

Fennállása óta első döntőjére és aranyára hajt az Imperial

Elérkeztünk a teremlabdarúgó-bajnokság fináléjához, amelyben az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcában a Csíkszeredai Imperial Wet a Galaci Uniteddel mérkőzik meg.
Előnyben a csíki csapat van, hiszen élvezheti a pályaelőnyt a párharc során. Ugyanakkor hátrányban is van, mert az elmúlt napokban nem tudott optimális körülmények között készülni az Erőss Zsolt Arénában, amely a hazai meccsek helyszíne lesz, a sportcsarnokban ugyanis a Csíkszeredai Könyvvásár zajlott, emiatt az edzéseket máshol kellett levezényelje Cosmin Gherman. Az edzések viszont nem maradtak el, a csíkiak készültek a párharcra.
A csíki csapat kerete sokkal mélyebb, mint a galaciaké, akikkel szemben kedvezőbbek az egymás elleni eredmények is. Az alapszakasz elején ugyan még kétgólos vereséget szenvedtek Galacon, hogy a visszavágók során már három legyen a különbség az Imperial javára, amely végül csont nélkül húzta be az alapszakasz-elsőséget és a rájátszás csoportbeli elsőséget is. Sőt az idei esztendőben még rendes játékidős vereség nincs is. Ez is mutatja a keret erősségét.
A Galaciak viszont harmadik esztendeje próbálkoznak megnyerni a finálét. Két éve 3–2-es összesítéssel a Déva, míg tavaly három meccsel a Temesvár fosztotta meg a elsőségtől őket. Harmadjára is elérkeztek a fináléba. A párharc első két meccsét ma és holnap 19.30 órától rendezik Csíkszeredában, az Erőss Zsolt Arénában.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek