Hangszerolimpiász – Négy diák mehet az országos versenyre

181

Hargita megyéből négy diák mehet tovább az országos hangszerolimpiászra – tudtuk meg Adorján Attila zeneoktatásért felelős tanfelügyelőtől. Az országos tantárgyversenyt megelőző zonális olimpiásznak idén a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola biztosította a helyszínt.

A legjobbak díjazása. Rangos esemény helyszíne volt Csíkszereda Fotó: László F. Csaba

Múlt héten összesen hat megyének – Hargita mellett Beszterce-Naszód, Brassó, Kovászna, Maros és Szeben – zeneszakos diákjai mérték össze hangszertudásukat Csíkszeredában, a Nagy István Művészeti Középiskola szervezésében lebonyolított zonális hangszerolimpiászon.
A tantárgyversenyre összesen 173 tanuló érkezett a megyeközpontba és háromtagú zsűri előtt mutatta be tudását zongora, gitár, mélyvonós, hegedű, fuvola, klarinét, oboa/fagott, ütős és rézfúvós, illetve népi hangszeren.
A III–VIII. osztályos tanulóknak szervezett olimpiászon a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskolából 27 diák vett részt, közülük tizenegyen érdemeltek ki első díjat, nyolcan második, illetve szintén nyolcan harmadik díjat.
A székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskolából 20 fiatal jelentkezett a versenyre, közülük nyolcan első, hatan második és öten harmadik helyen végeztek a zonális megmérettetésen.
Gyergyószentmiklósról a Vaskertes Általános Iskola tanulói érkeztek a megyeközpontba és egy tanuló első, ketten második és szintén ketten harmadik díjat vihettek haza.
Az országos hangszerolimpiászra a zsűri döntése szerint a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskola három nyolcadik osztályos tanulója – Borșa Evelin klasszikus gitár szakos, Vajda Beáta szintén klasszikus gitár szakos és Boldizsár Tamás klarinét szakos – mehet tovább.
Szintén országos tantárgyversenyre várják a gyergyószent­mik­lósi Vaskertes Általános Iskola tanulóját, a negyedik osztályos Malyer Róbert, aki hegedűn játszik.

Pál Bíborka

A cikk a Hargita Népe március 12-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek