Hamarosan vízpróbát végeznek

Épül a tanuszoda

92

Ebben a hónapban már vízpróbát végezhetnek, az év második felében pedig a tervek szerint a lakosok is kipróbálhatják a Gyergyószentmiklóson épülő tanuszodát.

Nyáron elkészülhet a tanuszoda                                                                                          Fotó: Lázár Hajnal

Jól halad a tanuszoda építése Gyergyószentmiklóson. Az elmúlt hetekben a medence alját, valamint oldalát készítették el, nemrég pedig már elkészült a tetőszerkezet is. Nagy Zoltán polgármester elmondta: a kivitelező ígérete szerint e hónap végén már vízpróbát végezhetnek, ennek érdekében feltöltik majd a medencét. Ezzel még nem lesz teljesen kész a létesítmény, viszont a tervek szerint néhány hónap múlva már a lakosok is kipróbálhatják. A gyergyószentmiklósi önkormányzat a közművesítést, azaz a víz-, villany- és gázhálózat kiépítését, valamint az esővízelvezető rendszer létrehozását vállalta. Éppen ezért, az elmúlt időszakban a Makkos utcában kijelölték már a csatornavezeték nyomvonalát. A vezetékek lefektetését követően a tanuszodához vezető utcákat rendbe teszik, a létesítmény közelében pedig parkolót alakítanak ki.
A tanuszoda építése tavaly júniusban kezdődött el a műjégpálya szomszédságában, bár korábbra tervezték, a munka nem haladhatott az esős időjárás miatt. Aztán nyáron és az ősz folyamán már jó ütemben haladt a kivitelező, s télen is dolgoztak. Az országos uszodaépítési program keretében épülő létesítményt típustervek alapján készítik: egy 25 méter hosszú, 12,5 méter széles úszómedence kap majd helyet az épületben, a víz mélysége pedig 120–180 cm között változik. A beruházás értéke meghaladja a 7,8 millió lejt, mely összeget a fejlesztési minisztérium biztosít. A helyi önkormányzat elképzelése szerint a Városi Sportklub feladata lesz majd a tanuszoda működtetése, a jövőben pedig bővítenék azt egy wellnessrészleggel, hogy ne csak az úszni tanulók használhassák, hanem egész családok számára nyújtson kikapcsolódási lehetőséget.

Lázár Hajnal

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.