2021, január 22, péntek.
custom_html_banner1

Hamarosan nyitásra kész

Korszerű turisztikai iroda nyílik Gyergyószentmiklós központjában. Pályázaton nyert támogatást annak kialakítására az önkormányzat. Gyilkostó üdülőtelepen azonban egyelőre nem lesz hasonló iroda.

Decemberben nyit az információs iroda
Decemberben nyit az információs iroda

A Regionális Operatív Program keretében nyert 98 százalékos vissza nem térítendő támogatást Gyer­gyó­szentmiklós turisztikai információs iroda kialakítására. A Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztériummal 2014 decemberében kötötték meg a szerződést, mely a régi mozi épületében működő turisztikai iroda korszerűsítési munkálatait, valamint berendezésekkel való felszerelését foglalja magában – írja közleményben a városháza. A támogatásként elnyert több mint 550 ezer lejes összegből a belső felújítás, a bútorzat cseréje, valamint a kommunikációs eszközök beszerzése valósítható meg. Emellett a projekt érintőképernyős információs pult vásárlását, valamint turisztikai weboldal fejlesztését is magában foglalja. A cél az, hogy a gyergyószentmiklósi iroda – amelynek keretében jelenleg egyetlen szakreferens tevékenykedik – ténylegesen betölthesse a turisztikai desztináció-menedzsment szerepet a város, a kistérség számára – olvasható a közleményben. Ehhez a személyzet bővítését is tervbe vették.
Az irodában a belső felújítás megtörtént, ezt követően a berendezések és bútorzat beszerzése következik, majd a kiadványok és a honlap megtervezése. A turisztikai honlap megtervezésére és elkészítésére kiírt közbeszerzési eljárásra október 7-én járt le a jelentkezési határidő: az ajánlatok alapján három jelentkező vállalná a munkát. Folyamatban van az elbírálás, majd elkezdődik a tervezés, amelynek eredményeképp várhatóan egy felhasználóbarát turisztikai internetes oldal várja majd az érdeklődőket.
A városháza beszámolója szerint a Gyilkostó üdülőtelepen egyelőre nem lesz hasonló turisztikai iroda. Bár korábban arról adtak hírt, hogy annak kialakítására is pályázatot nyert a város, a kihirdetést követően a jóváhagyást adminisztratív okokra hivatkozva visszavonták.
– Reményeink szerint újabb kiírásra ismét beadható lesz a terv, hiszen az üdülőtelep látogatottsága szempontjából mindenképpen szükség lenne korszerű turisztikai irodára – nyilatkozta Nagy Zoltán, a város alpolgármestere.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,345RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb