Hamarosan lerakják az alapokat

Bözödújfalusi összetartozás temploma

162

Jó ütemben halad az Összetartozás Templomának építése. Miután 2019. január 17-én elkezdődött a templomot tartó cölöpök elhelyezése, a Katan Consulting kivitelező cég néhány héten belül, mind a 30 cölöpöt a helyére tette. A tartóoszlopok 12 méter mélyre érnek le, egyenként 88 cm átmérőjűek. Ezek biztosítják majd a bözödújfalusi Összetartozás Templomának stabilitását.
Jelenleg a cölöpök összekötésén dolgozik a kivitelező vállalat. Az építést lebonyolító Bözödújfaluért Egyesület saját közösségi oldalán számol be a munkálatok előmeneteléről, így tájékoztatva minden támogatót. Ezáltal lehetővé teszi, hogy a világ minden pontjáról követhessék az Összetartozás Templomának épülését. A kivitelező mérnök, Seres Tamás szerint a munkálatok terv szerint haladnak, a szerződésbe foglaltakat sikerül tartani, és amennyiben nem jön közbe váratlan tényező, ami kedvezőtlenül befolyásolná a további munkálatokat, 2019. július végére kész lesz a templom.

Halad az építkezés. Épül a templom

Csibi Attila Zoltán, Erdőszent­györgy város polgármestere elmondta, egyre közelebb kerülnek az elképzelés megvalósításához, miszerint az Összetartozás Templomát augusztus 3-án át tudják adni, ugyanis ekkor lesz az évtizedek óta megszervezett, hagyománnyá vált Bözödújfalusi Találkozó. A Bözödújfaluért Egyesület elnöke, Személy Zsolt Dénes bizakodó. Elmondta, a templom építési költségeit 300 ezer euróra becsülték, azonban ennél több lesz a végösszeg, ugyanis voltak olyan kiadások, amivel nem számoltak, így az építkezési költségeket 320 ezer euróra becsülték.


A négy és fél éve folyó adománygyűjtés során számos jóakaró hozzájárult az építési költségekhez, azonban még mindig hiányzik 100 ezer euró. A magánszemélyek, egyházak, a Maros megyei és az anyaországi önkormányzati támogatásokon túl, a magyar állam, azaz a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. is hozzájárult egy jelentős összeggel az Összetartozás Templomának építési költségéhez.
Az adománygyűjtés továbbra is folyamatban van, hisz az egyesület kasszája megcsappant a költséges alapozási munkálatok megtérítése után. Ezért arra kérnek mindenkit, hogy népszerűsítse és járuljon hozzá a templomépítéshez, amit a továbbiakban is a Bözödújfaluért Egyesület számlájára utalhatnak az alábbi adatok alapján:
BANCA TRANSILVANIA – TAR­GU MURES; ASO­CI­ATIA BO­ZOD­­UJ­FALU­ERT, COD CLIENT 257­338, SWIFT: BTR­LR­O22; HUF RO86BTRL­HUF­CRT­0257­533­801; EUR RO73­BTR­LEU­RCRT­0257533801; RON RO26BTRL­RON­CRT­0257­533801.
A Bözödújfaluért Egyesület ezúton is mindenkinek köszöni eddigi segítségét, és igyekszik továbbra is közösségi oldalán beszámolni a munkálatok kimeneteléről.

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek