Hamarosan lejár a pályázati ciklus

114

A postai bélyegző dátuma szerint március 14-ig fogadja a Szülőföldön magyarul program 2017/2018-as tanévére a pályázatokat a csíkszeredai pályázati iroda – hívja fel az érintettek figyelmét Ady-Kovács-Ferenczi Noémi programkoordinátor.

Iratcsomók a pályázati irodában. Ma még postázható a kérelem Fotó: Turcza Hunor

Amint arról már korábban beszámoltunk, a 2017/2018-as tanévre szó­ló támogatási program január 31-től indul, az érintettek március 14-ig postázhatják igénylésüket az RMPSZ „Szülőföldön magya­rul” – Pályázati Iroda, 530300 Csík­szereda, 1. sz. Postahivatal 19 sz. Pf. Hargita megye címre.
Nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatásban részesülnek az óvodáskorú gyermekek, elemi iskolában és az akkreditált, magyar nyelvű középiskolában, szakközépiskolában tanulók. Elesnek a támogatástól azok a diákok, akik a 2017/2018-as tanév első félévében több mint 50 igazolatlan hiányzást gyűjtöttek össze, vagy a magyarórák több mint 10 százalékáról igazolatlanul hiányoztak.
Ady-Kovács-Ferenczi Noémi programkoordinátor szerint a pályázati irodában már megkezdődött a feldolgozás, naponta több ezer igénylés érkezik be.
– Felhívjuk az új igénylők figyelmét arra, hogy amennyiben nincs, és nem is volt soha OTP bankszámlájuk, nem kell nyitniuk egyet. Ha a támogatást megítélik nekik, akkor az OTP Bank automatikusan számlát nyit, és bankkártyát állít majd elő a nevükre, és értesítést fognak kapni irodánktól, hogy hol és mikor vehetik azt át. Ugyanakkor kérünk mindenkit, hogy amennyiben több gyermek után igénylik a támogatást, minden gyermeket egy igénylőlapra tüntessenek fel, és egyazon borítékban küldjék a mellékletekkel együtt – tájékoztatta lapunkat a programkoordinátor.
A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének keretében működő csíkszeredai pályázati iroda programkoordinátora szerint azok az igénylők, akik kifelejtettek egy dokumentumot az igénylési csomagból és észrevették azt, mulasztásukat pótolhatják a hiánypótlási időszak előtt is.
– Hiánypótlásukat már most egy borítékban elküldhetik a pályázati iroda címére. Amennyiben a pótolandó dokumentum iskolai igazolás, úgy kérjük vagy a szülő, vagy a gyermek személyi számát (CNP) ráírni a hátoldalára a könnyebb azonosítás végett. A borítékra, kérjük, írják rá: hiánypótlás – részletezte a programkoordinátor.
Akiknek további kérdéseik vannak a Szülőföldön magyarul támogatási programmal kapcsolatosan, forduljanak a pályázati irodához a 0266–244450-es telefonszámon.

Pál Bíborka

A cikk a Hargita Népe március 14-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek