2021, január 16, szombat.

Hamarosan elkészül a Szent István tér

Hamarosan teljesen elkészül a gyergyószentmiklósi Szent István tér. A nyugati részen befejezték a munkát, és a parkoló kialakítása is elkezdődött a napokban.

Befejezték a munkát a Szent István tér nyugati részén. Közösségi hely Fotó: Lázár Hajnal
Befejezték a munkát a Szent István tér nyugati részén. Közösségi hely Fotó: Lázár Hajnal

Idén befejezik az évekkel ezelőtt elkezdett térrendezést a Bucsin negyedben, a kivitelező ígérete szerint heteken belül elkészül a Szent István tér. A Virág negyed felőli rész tavaly elkészült, idén nyáron pedig a nyugati oldalon dolgoztak, a tér úgynevezett világi részét alakították ki. Térköveztek, új járófelületet képeztek ki, zöldövezeteket hoztak létre, padokat helyeztek el. Akárcsak a már befejezett oldal, ez a rész is azonnal közkedveltté vált, nyári délutánokon, estéken rendszerint a környéken lakók találkozóhelye lett, a gyermekek is előszeretettel játszottak itt.
– A munka nagy része lezárult, nő a gyep, a bokrokat, cserjéket, fákat is elültették, az utolsó lépés, a parkoló kialakítása kezdődött el – mondta Madaras Szidónia, a polgármesteri hivatal szóvivője.
Az elmúlt hónapokban gyakran volt munkagépek zajától hangos a környék, és ez még néhány hétig így lesz, hiszen a Szent István-templom szomszédságában található parkoló rendezéséhez láttak hozzá. 26 jármű számára lesz itt parkolóhely.
A szóvivő elmondta azt is, a tervezés és kivitelezés 227 ezer lejbe kerül, ebből az összegből azonban a parkoló melletti járdát is rendbe teszik. Az új parkoló működtetéséről egyelőre nem született döntés, elképzelhető, hogy az önkormányzat kezelésében marad, de kiadhatják a többi parkolót működtető magáncégnek is. A helyi illetőségű kivitelező két hónapot kapott a munka elvégzésére. Közben a téren még apróbb simításokat végeznek el.
– Jól használható köztérré alakul a Szent István-templom körüli terület – fogalmazott a szóvivő.
A városvezetés korábban többször hangsúlyozta, a cél az, hogy az egyházi ceremóniák számára méltó helyet biztosítson, ugyanakkor közösségi tér is legyen a Bucsin negyedben.
A Szent István tér rendezése egyébként 2011-ben kezdődött el, az önkormányzat több lépésben tervezte a megvalósítást.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,313RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb