szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Hamarosan átköltöznek az új községházába

Kápolnásfaluban hat évvel ezelőtt merült fel az új községháza építésének a gondolata, öt éve fel is húzták a falakat, de csak idén sikerül befejezni az új, kétszintes épületet a régi hivatal mögött, ahová még idén átköltöznek az önkormányzat munkatársai.

Kápolnásfalu. Mindenkinek lesz helye az új épületben Fotó: Benedek László

Azért húzódott el évekig az építkezés, tudtuk meg Benedek László polgármestertől, mert mindig más, a település számára fontosabb beruházásokat helyeztek előtérbe. A régi épület, amely jegyzői lak volt egykoron, amúgy sem felelt meg az előírásoknak és elvárásoknak, csupán három helyiség állt eddig a tíz alkalmazott rendelkezésére. Az első tervezések szerint a közbirtokosság is helyet kapott volna az új épületben, ám végül ők külön székházat építettek. Az alsó szinten egy eskető- és gyűlésterem lesz, emellett helyet kap az archívum, a mezőgazdasági és a szociális osztály, illetve a pénztár. Az emeleten a polgármesteri és alpolgármesteri iroda, a titkárság, könyvelőség, urbanisztika és jegyzői iroda lesz. Az épület 300 ezer euróba került. A régi épületet lebontják, helyébe zöldövezetet, parkot alakítanak ki. November végére, legkésőbb december elejére tervezik az átköltözést, egyelőre a meglévő bútorokkal, hiszen nincs pénz újakat vásárolni.

Átadják az új napközi otthont is
Tanévkezdésre ugyan nem készült el a napközi otthon épülete, de még ebben az évben, a január 5-i határidő lejárta előtt befejezik. A polgármester jobbnak látta nem sürgetni az építkezést, nehogy a minőség rovására menjen. Az épület nagyjából elkészült, jelenleg benti munkák zajlanak: a fürdőszobákat kell felszerelni és letenni a padlóra az antibakteriális műanyag burkolatot. A napközis programmal működő tanintézmény száz gyereknek és négy pedagógusnak ad otthont.
Kápolnáson a templommal szemben épül egy négytermes közösségi ház is, amelyben különféle foglalkozásokat tartanak majd időseknek és fiataloknak egyaránt, emellett a huszárok, fúvósok is használhatják a házat közösségi célokra. Az épület befejezésének határideje jövő év vége.
A szennyvízhálózat kiépítésével is jól haladnak a községben, tájékoztatott Benedek László polgármester, 400-500 méter vezetéket kell még lefektetniük, elkészült a szennyvíztisztító állomás is, hamarosan rácsatlakoztathatják a központi épületeket. Állami támogatásból elkészült a Homoródfürdőt Tizen­hét­fa­lu­sival összekötő községi út javítása is, amely megkönnyíti a termények betakarítását.

Ifinapokat szerveznek hétvégén Homoródlokában
Szeptember 14-én, szombaton szervezi meg az öt éve alakult Kápolnási Ifjúsági Társaság az első ifjúsági napot Kápolnásfaluban. A sporteseményeken kívül vetélkedők zajlanak szombat délelőtt a faluközpontban és iskolaudvaron, a délutáni programokra a településtől néhány kilométerre lévő Homoródlokában kerül sor. A festői környezetben sorra kerülő előadásokon szó lesz a pályaválasztásról és karrierről, de Salvamont-bemutató, painball-csata, énekes-táncos produkciók, néptáncoktatás és táncház is lesz.

Nagyálmos Ildikó

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb