Hamar eldőlt a rangadó

19

Megyei rangadót rendeztek a labdarúgó harmadik liga 26. játéknapján, amely során a Székely­udvarhelyi FC az FK Csíkszeredát fogadta. A csíkiak 23 perc alatt letudták a meccset és versenyben maradtak a feljutásért, de nincs a saját kezükben a sorsuk. Az SZFC már korábban biztosította célkitűzését, vagyis a bentmaradást a harmadik ligában.

Az első félidő közpéig eldőlt a három pont sorsa Fotó: Pál Árpád / székelysport

Tartani akarja a lépést a listavezető Bákói Aerostarral szemben az FK Csíkszereda, és reménykedik abban, hogy a közvetlen vetélytárs botlani fog a bajnoki hajrában. Ugyanakkor a harmadik ligás csíki labdarúgócsapatnak nem szabad több hibát ejtenie. Ezúttal nem is tette meg ezt a szívességet a Székelyudvarhelyi FC vendégeként. Az FK már a mérkőzés elején eldöntötte a három pont sorsát. Előbb a harmadik percben Györgyi szabadrúgásból tekert Sebestyén kapujába, hogy a félidő közepéhez érkezve Eder Gonzales két alkalommal is betaláljon. A folytatásban az SZFC igyekezett, de hasztalan. A térfélcserét követően, helyenként oda-vissza meccs alakult ki. Mindkét kapu előtt számos lehetőség adódott a gólszerzésre, de hol a védők, hol a kapusok menteni tudtak az utolsó pillanatban, így maradt a háromgólos FK siker.
A következő fordulóban az SZFC a Barcarozsnyó (holnap, 18 óra) vendége lesz, míg az FK Csíkszereda a CSM Focșani-t (szerda, 18) fogadja.

III. Liga, 26. forduló
Székelyudvarhelyi FC – FK Csíkszereda 0–3 (0–3) /Györgyi (3.), Eder (19., 21.)/.
Az SZFC felállítása: Sebestyén – Csíki (Birtalan, 84.), Székely, Mintaș, Vízi, Tankó (Ribarics, 78.), Péter (Bálint, 68.), Chifu, Modra, Auras, Csifó (Györgydeák, 53.)
Az FK felállítása: Horvát – Kilyén, Benkő-Bíró, Mitra (Csürös, 46.), Csiszer, Fabio de Oliveira, Eder, Györgyi (Hodgyai, 57.), Magyari (Antal, 73.), Majzik (Ilyés, 53.), Bajkó.
További eredmények: CSM Focșani – Románvásári VSK 2–1 (0–0), Galaci Suporter Club Oțelul – Barcarozsnyói Olimpic Cetate 2–0 (1–0), Szászhermányi FC – Sporting Liești 5–2 (2–0), Galaci Metalosport – CSM Pașcani 0–3 (játék nélkül). Sănătatea Darabani – Avântul Valea Mărului 3–0 (játék nélkül), Bucovina Rădăuți – Kézdivásárhelyi KSE 5–1 (3–0). A Bákói Aerostar szabadnapos volt.
A bajnokság állása: 1. Aerostar 58 pont (24 meccs), 2. Galac 56 (25), 3. FK Csíkszereda 54 (24) … 10. KSE 30 (24) … 12. Székelyudvarhely 29 (25).

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.