Halvány ígéret 15 százalékos béremelésről

53

Az ország majdnem minden megyéjében tiltakoztak az elmúlt hetekben a nyugdíjpénztárak alkalmazottai, mert elégedetlenek azzal, hogy a közszférában bevezetett béremelésekből kimaradtak. A Hargita Megyei Nyugdíjpénztár igazgatója, Bán Katalin lapunknak azt nyilatkozta, hogy jogosnak tartja az alkalmazottak elégedetlenségét, mert a fizetésük valóban alacsonyabb, mint amit más, szintén közszférában dolgozó közhivatalnokok kapnak.

Mint azt megtudtuk az igazgatótól, a nyugdíjpénztárak alkalmazottainak bérét 2015. december 1-je óta nem emelték, eltekintve néhány kiigazítástól, amelyeket a 2016 augusztusában meghozott 2016/20-as sürgősségi kormányrendelet alapján hajtottak végre. Az csak néhány személyt érintett, így hozták azonos szintre a hasonló beosztásban dolgozók bérét.
Bán Katalin, a nyugdíjpénztár igazgatójának tájékoztatása szerint a 2017 júliusától életbe lépett közszférai béremelés a Munkaügyi Minisztérium alárendeltségébe tartozó intézmények alkalmazottaira nem vonatkozott.
Az egyes megyékben lezajlott tiltakozó akciókkal kapcsolatban kifejtette, hogy a megyei intézmények kommunikálnak egymással, és egyetértenek abban, hogyha nem emelkednek a bérek, folytatják az akciót.
– A Munkaügyi Minisztérium részéről még semmilyen hivatalos válasz nem érkezett a figyelmeztető sztrájkra, értesüléseink alapján 15 százalékos béremelést ígérnek, de erre vonatkozóan még nem tudunk konkrét tervezetről – közölte az igazgató.

Márk Boglárka

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.