Halasztások napja

69

Az időjárás újra főszerepet játszott a pjongcsangi téli olimpián, tegnap több versenyt és futamot is elhalasztottak. A viharos szél miatt gyakorlatilag lehetetlennek tűnt a szabadtéri események megtartása, ennek ellenére a hódeszkások és az északi összetett versenyzői sikeresek voltak, e két sportágban nehézségek árán, de megtartották a döntőket. Az alpesi sízők és a sílövők már nem voltak ilyen szerencsések, a női műlesiklók mindkét futamát törölték, ahogyan a női 15 km-es tömegrajtos futamot is, így Tófalvi Éváék kényszerszabadnapon voltak tegnap. Az alpesi sízők számát holnap rendezik meg, a sílövők pedig ma állnak rajthoz, ha az időjárás is kegyes lesz.


Az északi összetett versenyzők első egyéni versenyszámát nem fújta el a szél Pjongcsangban, a győzelmet a német Eric Frenzel szerezte meg, aki ezzel megvédte négy évvel korábbi elsőségét.
A hódeszkás Shaun White tegnap megszerezte az Amerikai Egyesült Államok századik téli ötkarikás aranyát. White, akinek hajszíne miatt beceneve a Repülő paradicsom, harmadszor nyerte meg a férfi félcső számot a téli olimpiákon. Először Torinóban, 2006-ban nyert, majd Vancouverben megvédte címét. Szocsiban csak a negyedik helyen végzett, tehát most visszafoglalta a trónját.
Egyelőre úgy tűnik, a hollandok legyőzhetetlenek gyorskorcsolyában. Jorien ter Mors (képünkön) az 1000 méteres távon új olimpiai rekorddal szerezte meg az aranyérmet. A második helyen a világcsúcstartó japán Kodaira Nao végzett mindössze 26 százados hátránnyal. Ter Morsnak ez volt pályafutása harmadik ötkarikás elsősége. Négy évvel ezelőtt Szocsiban 1500 méteren és csapatban is ünnepelhetett.

Az első hokimeccsek
Némi meglepetésekkel indult el tegnap délután a férfiak jégkorongtornája a pjongcsangi téli olimpián. Az Orosz Olimpiai Csapat Gavrikov révén a 3. percben szerzett előnyt a szlovákok elleni meccsen, másfél perccel később Kaprizov is gólt ért el. Amilyen gyors egymásutánban kapták a gólokat a szlovákok, úgy egyenlítettek: a 17. percben Olvecky, másfél perccel később Bakos vette be az orosz kaput. Noha izgalmas volt a következő harminc perc is, végül a szlovákok használtak ki a 49. percben egy emberelőnyt, eldöntve a győzelmet.
Az amerikaiak is jól indítottak Szlovénia ellen, O’Neill a 18. percben szerzett vezetést, amit Greenway duplázott meg a 33. percben. A szlovénok viszont a 46. percben Urbas révén szépítettek, majd az 59. percben Mursak egyenlített. A ráadás 38 másodpercet tartott, hiszen Mursak duplázott, így a szlovénok némi meglepetésre legyőzték a jóval erősebbnek tartott Egyesült Államok csapatát.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek