Halálos kimenetelű verekedés

Szerelem miatt nyílt a bicska a Budvár negyedben

275

Két roma család tagjai verekedtek össze vasárnap este a szé­kelyudvarhelyi Budvár ne­gyed­ben, egy 40 éves férfi életét vesztette. A hivatalos rendőrségi álláspont szerint nem beszélhetünk tömegverekedésről a féltékenység és alkoholfogyasztás miatt kitört balhé esetében. A helyszínen jelenleg is fokozott a rendőri jelenlét.

A tett helyszíne. Veszélyes környék…Fotó: Nagyálmos Ildikó

Késekkel, téglákkal, kertlécekkel támadt egymásra két család vasárnap este a székelyudvarhelyi, többségében cigányok lakta tömbháznegyedben, a verekedőkhöz pedig több száz „néző” csatlakozott. A Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség vezetője, László Szabolcs arról tájékoztatott, hogy vasárnap este 17.15 óra után kapták az állami csendőrszolgálattal közösen járőrszolgálatot teljesítő rendőrség segítségkérését, és nagyon gyorsan sikerült kiérkezniük a helyszínre, ahol két, elmondása szerint nagyjából százfős cigánycsoporttal találták szemben magukat.
Két csendőr és két állami rendőr volt jelen, együtt mentek be a tömegbe, amelyet csak nagy nehezen, többszöri felszólítás után sikerült szétoszlatni. Amikor a tett helyszínére érkeztek, már ott feküdt a földön egy több alkalommal megszúrt sérült férfi – mondta László Szabolcs. Azonnal mentőt hívtak, s a még életben lévő középkorú férfit a kórházba szállították, de már nem tudták megmenti az életét. Rajta kívül további három személyt kellett kórházba szállítani: egy huszonéves férfi mellkasi sérüléssel tartózkodik a város kórház intenzív osztályán, szúrt sebe van, egy hölgyet a fül-orr-gégészeti osztályra utaltak be arc-koponyasérülések miatt, és az ideggyógyászaton fekszik koponyasérüléssel egy másik férfi. A kihallgatások tegnap még folyamatosan zajlottak.
László Szabolcs arról tájékoztatott, hogy mindkét csoport tagjainak nagy része alkohol befolyása alatt volt, ezért még nehezebben tudták féken tartani a tömeget.
– A gyors reakcióidőnek és közbelépésnek köszönhető, hogy nem mérgesedett el még jobban a helyzet. Jelen pillanatban is rendőrségi felügyelet van a zónában, a verekedés következményei pedig eléggé drasztikusak lesznek – mondta a Helyi Rendőrség vezetője.
Amint tegnap a helyszínen járva megtudtuk: a balhé két család között – szerelmi ügy miatt – tört ki, aztán mindkét csapathoz rövid időn belül szép számban csatlakoztak. Tudomásunk szerint az egyik, külföldön dolgozó férfi felesége nem várta meg a férjet, átköltözött a szomszéd férfihoz. Az elhunyt személy a férj édesapja volt, a gyilkossággal gyanúsított személy pedig 21 éves férfi.
A Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője, Gheorghe Filip szerint túlzóak a székely­ud­varhelyi tömegverekedésről szár­nyra kapott híresztelések: az em­beréletbe kerülő konfliktusban két család tagjai, legfeljebb hét-nyolc ember vett részt, ezért nem beszélhetünk nagy tömegvere­ke­désről – válaszolta a Hargita Népe megkeresésére.
– Nem maffiaklánok ütközete volt, hanem egész egyszerűen emberi ostobaságról és túlzásba vitt alkoholfogyasztásról volt szó. Ennyi. Sajnos odáig fajult a dolog, hogy egy ember életét vesztette – fogalmazott a szóvivő.
Közleményében a rendőrség tudatja: a vizsgálatok alapján a 40 éves áldozat késsel támadt a 21 éves férfira, az pedig önvédelemből több szúrt sebet is ejtett a támadóján. Utóbbi belehalt, előbbit pedig gyilkosság gyanújával őrizetbe vették.

Kiss Előd-Gergely
Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek