2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

Haladnak az iskolaépítéssel

Harmadánál tart az iskolaépítés Csíkmadarason – hangzott el tegnap a Bíró László polgármester által tartott sajtótájékoztatón. Az öt tantermet, tanári szobát, illemhelyeket, előteret, raktárhelyiségeket magában foglaló épület utolsó elszámolását november 23-ig kell letennie az önkormányzatnak. A polgármester abban bízik, hogy sikerül tartani a határidőt.

Nőnek a falak. Tartják a határidőtFotó: Rédai Botond / Csíkmadaras Polgármesteri Hivatala
Nőnek a falak. Tartják a határidőtFotó: Rédai Botond / Csíkmadaras Polgármesteri Hivatala

[dropcap]A[/dropcap] Regionális Operatív Prog­ram keretében, az Euró­pai Regionális Fejlesz­tési Alapból (ERFA), illetve az országos költségvetésből, Csíkmadaras község hozzájárulásával épül Csíkmadarason az új elemi iskola. A 2 363 909,09 lej értékű projekt gyakorlatba ültetése egy fél évvel ezelőtt kezdődött. Az építési munkálatokat az önkormányzat saját cége, a Gos-Mad Kft. végzi. A készülő épület alapterülete 350 négyzetméter, a teljes felület eléri a 700 négyzetmétert. A projekt öt tantermet, tanári szobát, illemhelyeket, előteret, raktárhelyiségeket foglal magában.
Az utolsó elszámolást november 23-ig kell letennie az önkormányzatnak. Bíró László polgármester abban bízik, hogy sikerül határidőre végezniük.
– Haladnak a munkálatok, mindenki azon dolgozik, hogy végezzünk határidőre – mondta. Hozzátette, a körülmények nem a legideálisabbak, hiszen előfinanszírozásra van szükség a projekt lebonyolítására, és ezt csak hitelből tudja biztosítani az önkormányzat. Az építkezés mintegy harmadánál tart, napokon belül már a tetőszerkezeten fog dolgozni a kivitelező.
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Kiss Ferenc Általános Iskola főépülete is felújításra szorul. Erre vonatkozóan árajánlatokat kértek, ezek értékelése után kötnek szerződést a kiválasztott céggel. Az épületen kicserélnék a nyílászárókat, felújítanák a tetőzetet, külső szigeteléssel is ellátnák az ingatlant, mindezek mellett a villamos hálózat is teljes körű felújításra szorul. Egyébként az elmúlt hetekben megtörtént az elemi osztályoknak jelenleg helyet adó egyházi épület külső szigetelése, a munkálatot a csíkmadarasi római katolikus plébánia végeztette el – tájékoztatott a Csíkmadarasi Polgármesteri Hivatal sajtószóvivője, Rédai Botond.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,356RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb