2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Haladnak a hőszigeteléssel

 

 

Folytatódik a tömbházak hőszi­getelése Csíkszeredában. A munkálatokkal különböző ütemben haladnak a kivitelezők. A felújításokért felelős elöljáró szerint nincs ok az aggodalomra, egyelőre úgy látszik, tarthatók a szerződésekbe foglalt határidők.

A nyár elején kezdték a hőszigetelési munkálatokat Csíkszeredában a Lendület sétány 10.,14., a Testvériség sugárút 16., 22/A, a Mihai Eminescu utca 2–4. (A) Testvériség sugárút 13. (A, B), a Pacsirta sétány 2., a Kossuth Lajos utca 46. (A, B, C), illetve a 20–26. számú tömbházaknál. A felújítások célja az energiahatékonyság növelése. Egyes helyeken jó ütemben haladnak a szigeteléssel, máshol még csak most kezdik a munkát. Ennek okát Szőke Domokos alpolgármester mondta el lapunknak.

– Több tervező által, különböző fázisokban kiírt licitekről beszélünk, és különböző kivitelezési fázisban vagyunk. Bizonyos helyeken – ahogyan a közösségi oldalon megosztott fotókon is – látszik, hogy kész van egy oldal, kész van három oldal, van, ahol fent dolgoztak a tetőn, van, ahol a pincében dolgoztak, illetve vannak szervezési gondjaink is, akár valószínű, hogy munkaerő- vagy állványproblémák – részletezte az elöljáró. Hozzátette: egyelőre úgy néz ki, hogy jól tartható a szerződésekbe foglalt határidő.

– Egyelőre azt mondanám, hogy a kivitelezéssel kapcsolatosan nincs ok aggodalomra, hetente egyeztetünk a kivitelezőkkel. Látjuk a jelentéseikből, hogy hol éppen ablakot mérnek, szerelnek, hol pedig szigetelnek – mondta Szőke Domokos. Megjegyezte: további tömbházak szigetelésére is pályáztak, várják az elbírálást.

– Igyekszünk a lakóközösségek képviselőit értesíteni az aktuális helyzetekről, átiratban, weboldalunkon, de bizonyára az elbírálási fázisban lévő tömbházak lakói között vannak, akik nincsenek kellőképpen informálva. Ezért kérjük, hogy bizalommal forduljanak a polgármesteri hivatalhoz, hozzám, hogy megválaszoljuk például az egyes tömbházak hőszigetelésével kapcsolatos kérdéseiket – mondta Szőke Domokos.

Egy másik projekt részeként hőszigetelési munkálatokat végeznek további tíz tömbháznál is. Új külsőt kap a Kossuth Lajos utca 37., a Nicolae Bălcescu 7., a Kőrösi Csoma Sándor 3., a Festő Nagy István 6B, a Temesvári sugárút 53A, a Tető utca 9. (B), 20. (A), a Mihail Sadoveanu 34., 33. (D) és a Brassói út 9. (A, B, E) tömbháza, illetve lépcsőháza. Ugyanakkor hőszigetelik a Hunyadi János utca 33., 35. és a Tető utca 13-as tömbházát is. Utóbbiaknál még tavaly elkezdődött a munka.

Kapcsolódó cikkek:

14,353RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb