2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

„Haladgatnak” a munkálatok

Hozzáláttak és – lassúbb-ütemesebb tempóban – haladnak a szigetelési munkálatokkal azon csíkszeredai tömbházak egy részénél, amelyeknél az év végéig végre kell hajtani a feladatot. Antal Attila alpolgármester azt mondta, nem lehetetlen, hogy a kivitelezők tartani tudják a határidőt.

Szigeteléselemek. Év végéig kell a helyükre kerüljenek Fotó: Balázs Árpád
Szigeteléselemek. Év végéig kell a helyükre kerüljenek Fotó: Balázs Árpád

[dropcap]E[/dropcap]gy bákói, illetve egy bukaresti cég végzi a szigetelési munkálatokat annál a tíz csíkszeredai tömbháznál, amelyekről a július elején tartott lakossági fórumon Antal Attila – jelenleg polgármesteri jogkörökkel felruházott – alpolgármester azt mondta, hogy a hőszigeteléssel kockázatot vállalnak mind az ott lakók, mind a hivatal. A rizikót az jelenti, hogy ezen tömbházak esetében a hőszigetelést decemberig be is kell fejezni – ami addig nem készül el, és átcsúszik a jövő évre, az esetében az Európai Unió már nem számolja el a költségek rá eső részét, tehát az is a lakások tulajdonosait, illetve az önkormányzatot fogja terhelni. Ráadásul, ha ebben az esetben a lakók, illetve az önkormányzat úgy dönt, hogy nem vállalja a többletköltséget, és nem folytatják a munkát, vissza kell fizetni azt a pénzt, amit az addig elvégzett munkálatokért az Unió már törlesztett.
A Mérleg utca 8/A, B, a Nárcisz Sétány 3/A, B, a Nárcisz sétány 4/A, B, C, D, a Pacsirta sétány 6/A, B, a Pacsirta sétány 3. alatti ingatlanok esetében a kivitelező a bákói Consizo Grup, míg a Nagy István sétány 14/A, B, a Tető utca 11/A, B, C, a Jégpálya utca 13/A, B, az Octavian Goga sétány 14/A, B, a Szív utca 3–5. esetében a bukaresti AF Consulting. Utóbbival tegnap tartottak megbeszélést a városházán, és amint Antal Attila lapunknak elmondta, a cég képviselői arról számoltak be, hogy hét lépcsőháznál már elkezdték a munkát.
– A bákóiak esetében úgy tudom, hogy 1-2 tömbház szigetelésének már nekifogtak, és állítják, hogy mihelyt befejezik Bukarestben az ott elkezdett munkálataikat, áthelyezik a teljes munkafrontot Csíkszeredába – közölte Antal.
Szerinte egyelőre nincs ok az aggodalomra amiatt, hogy esetleg nem tudják időben befejezni ezeket a munkálatokat, elvileg egy tömbházat egy hónap alatt lehet szigetelni – ennek ellenére, ha valahol azt látják, hogy a kezdési parancs kiadásától számított egy hónap múlva sem dolgoznak még, sürgető levelet küldenek a cégnek, figyelmeztetve a határidőre.
– Reálisan nem lehetetlen, hogy az év végig befejezzék ezeket a hőszigetelési munkákat – jelentette ki Antal.

Forró-Erős Gyöngyi

Kapcsolódó cikkek:

14,356RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb