Hadnagy Boróka tárlata

125

Folytatódik Korondon a helyi Firtos Művelődési Egylet bejegyzésének negyedszázados évfordulója alkalmából szervezett ünnepi kiállítássorozat. A hétvégén Hadnagy Boróka festményeiből nyílt tárlat a fazekasfaluban.

Szász Csaba
szasz.csaba@udvarhely.ma
Akorondi Firtos Művelődési Egyletet 1990 tavaszán jegyezték be Székely­ud­var­helyen, az immár 25 éves szervezet nyitórendezvényét áprilisban tartották, ekkor a korondi születésű Molnos Ferenc festményeiből nyílt kiállítás a fazekasfalu művelődési házának Firtos Művelődési Egylet kiállítótermében. Az ünnepi kiállítássorozat az elmúlt hétvégén egy újabb megnyitóval gazdagodott.
A farkaslaki születésű Hadnagy Boróka festőművész Útkeresés című festészeti kiállítását Ambrus Lajos, a Firtos Művelődési Egylet elnöke nyitotta meg, majd átadta a szót Bari Zita tanárnőnek, aki még első osztályosként ismerte meg későbbi tanítványát, Hadnagy Borókát, egyengetve művészi pályáját.
– Beigazolódott a sejtésem, hogy festőművész lesz belőle – mondta a megnyitón Bari Zita tanárnő.
Hadnagy Boróka a székelyud­varhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában végezte művészeti tanulmányait. Korábban több országos és európai rajzversenyt nyert meg, diákévei alatt és után is többször állították ki képeit az udvarhelyi Művelődési Házban. Jelenleg a Debreceni Művészeti Akadémián oktat.
Elmondása szerint művészetével elfeledett kultúrájukra és vágyaikra igyekszik emlékeztetni az embereket, alkotásaival egy olyan világot próbál teremteni, amelyben otthon érzi magát.
A korondi megnyitóra a festőművészt elkísérte a farkaslaki Énekes madár női kórus is. Hadnagy Boróka tárlata június 13-ig tekinthető meg a korondi Firtos Művelődési Egylet kiállítótermében.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.