vasárnap, november 29, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Hétfőn kezdik a lányok a jégkorong-világbajnokságot

A Csíkszeredai Sportklub hokisaira építették idén is a női jégkorong-válogatottat, amely hétfőn kezdi meg Akureyriben a Divízió II B csoportos világbajnokságot. A válogatott összetartása ma kezdődik, holnap pedig már repülnek is a lányok Izlandra. Nehéz lesz, de megpróbálják a feljutást.

A Sportklub női jégkorongcsapata évek óta nyeri az országos bajnokságot. A válogatott háromnegyedét ők alkotják Fotó: László Róbert

Akárcsak az elmúlt években, idén is a Csíkszeredai Sportklubtól hívták be a legtöbb hokist a női jégkorong-válogatottba. A csapat ma Bukarestben gyűl össze, holnap már repülnek Izlandra, ahol hétfőtől a Divízió II B csoportos vébén szerepelnek.
Tavaly az utolsó vonalban – a Divízió II B csoportos selejtezőben – szerepeltek a lányok, a szófiai tornát meg is nyerték két győzelemmel és egy hosszabbításban elszenvedett vereséggel. A tavalyi B csoportból Ausztrália jutott egy osztállyal fennebb, de mivel a Divízió II A csoportjának utolsója, Horvátország idén nem indult a sorozatban, így a törökök megmenekültek és nem estek ki a B csoportból, hanem idén is ott szerepelnek. Érdekesség, hogy míg tavaly négy, addig idén már öt csapat harcolt a B csoport selejtezőkörében, amelyet Tajpejben rendeztek még tavaly december közepén. A kvalifikációs csoportot egyébként a házigazdák nyerték Belgium, Dél-Afrika Köztársaság, Bulgária és Hong Kong előtt, így jövőben Tajpej már a Divízió II B csoportban szerepelhet.
A romániai válogatottnak a csoportban maradás a fő célja, ám a csapat megpróbálja a lehetetlent: megnyerni a Divízió II B-s vébét. A Berger-táblázat szerint a csoport hetedikjeként sorolt romániai válogatott hétfőn Izland ellen kezdi meg a vébét Akureyriben, kedden a leggyengébbnek sorolt Törökország ellen játszanak a lányok. Csütörtökön a spanyolok, jövő pénteken Mexikó, míg a vébé zárónapján, március 5-én Új-Zéland lesz a romániai válogatott ellenfele. A papírforma szerint a törökök a leggyengébbek a csoportban, a többiek viszont erősebb játékerőt képviselnek, mind a romániai csapat.
A romániai csapatnak tizenöt csíki hokis lány a tagja, hatan pedig az ISK-Triumfban sportolnak. Ana Voicu az egyetlen csapattag, aki a hazai női bajnokságban nem játszik, a 19 éves ploiești-i születésű lány a Brassói Corona U18-as és U20-as fiúcsapatát erősíti, amelyben idén 37 mérkőzésen hét pontot – 3 gólt és 4 asszisztot – jegyzett.

A válogatott kerete
Az Akureyriben sorra kerülő női Divízió II B csoportos világbajnokságra utazó romániai csapat: Adorján Katalin, Bálint Hanga, Balló Noémi, Barta Ágota, Biró Bernadette, Csiszer Ágota, Gál Erika, István Renáta, Iuga Diana, Kurkó Andrea, Miklós Emőke, Popescu Magdolna, Sajtos Katalin, Sándor Ibolya, Zerkula Erika (mind Csíkszeredai Sportklub); Al-Zubaidi Meryem, Bobu Bianca, Iliescu Andreea, Jugurica Sabina, Oprea Alina, Stanciu Ioana (mind Bukaresti ISK-Triumf), Ana Voicu (Brassói Corona).
A csapat edzői: Pogăceanu George és Munteanu Cristian. A küldöttség további tagjai: csapatmenedzser: Nistor Constantin; csapatvezető: Stoica Ion; szertáros: Stanciu Jean; fizioterapeuta Vladu Alexandra.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb