csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Háromszoros bajnokkal erősítettek

A VSK Csíkszereda számára vasárnap elkezdődik a hazai kosárlabda 1. Liga elődöntő szakasza. A csíkiak célja az első négy hely egyikének megszerzése. Két nagybányai játékossal erősítettek a csíkiak.

Florin Ilicov érkezett a VSK-hoz

Megkezdi szereplését a VSK Csíkszereda a hazai kosárlabda 1. Liga elődöntő szakaszában, Lászlófy Botond tanítványai vasárnap 12 órától az Erőss Zsolt Arénában a Bukaresti CSU Știința csapatát fogadják. A csíkiak az alapszakaszt követően erősítettek.
– A szezon első célját teljesítettük, bejutottunk az elődöntő szakaszba. Most viszont merészebb célt tűztünk ki: az elődöntő szakasz első négy helye egyikén szeretnénk zárni, és ezzel bejutni az 1. Liga döntőjébe. Ehhez a lehetőleg minél több találkozót kell nyerjünk – nyilatkozta lapunknak Lászlófy Botond. A VSK edzője hozzátette, ugyan az erőviszonyok az alapszakaszt követően kissé átrendeződtek, de van esélye arra a csapatnak, hogy a 3-4. helyen zárja az elődöntős csoportot.
Két új játékossal bővült a VSK kerete az alapszakaszt követően, a csíkiak – akárcsak a többi 1. ligás csapat – hamar rácsapott a nagybányai kosarasokra. – A hónap elején Nagybányán felszámolták mind az országos bajnokságban, mind pedig az 1. ligában szereplő csapatot. Mi két játékost tudtunk átigazolni, reméljük, hogy ők is hozzásegítik majd a VSK-t ahhoz, hogy a másodosztály döntőjében szerepeljünk – mondta lapunknak Lászlófy.
A 26 éves, 1902 centis Vlad Dumitrescu 2013, 2014 és 2015-ben tagja volt az országos bajnok CSU Asesoft Ploiești csapatának, majd ennek megszűnését követően a CSM Ploiești-et erősítette. A 2016/2017-es idény elején a Nagybányai Olimpic-hez szerződött, a gárda megszűnését követően igazolt Csíkszeredába.
A 20 éves, két méter magas Florin Ilicov Kisinyovban született, de Balánbányán lakik. Marosvásárhelyen játszott az idény elejéig, akkor került Nagybányára, ahol mind az országos bajnokságban, mind pedig az 1. Ligában szereplő Olimpic csapatát erősítette.
A VSK vasárnapi ellenfeléről tudni kell, hogy 2014-ben megnyerte az 1. Ligát, ám pénzügyi okok miatt nem vállalták az országos bajnoki szereplést. A csapatban játszik a román U18-as és U20-as válogatottak többsége. A Știința az alapszakaszban az I. csoportban szerepelt, ahol 12 mérkőzésből nyolcat megnyerve a második helyen zárt.

Pályán az ifik
Rangadót játszik a VSK U16-os fiúcsapata az elődöntő II. A csoportban, a csíkiak idegen környezetben lépnek pályára a Kolozsvári U-BT II. ellen vasárnap. A csapatot Endes Tünde kíséri el a Kincses Városba.
Szombaton a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium mögötti sportteremben tartják az U12-es lány Székely NB második fordulóját. A műsor: Gyergyószentmiklós – KSE Kézdivásárhely (8.30), Kovászna – Gyergyószentmiklós (9.20), Székelyudvarhely – Csíkszereda (10.10), Csíkszereda – Kovászna (11), Szentkatolna – Székelyudvarhely (11.50).

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb