Ha most dönthetne, a Sapientiára járna

Nyílt napok résztvevői szemmel

201

A múlt héten zajlottak a Sa­pi­entián a nyílt napok. Osztályommal együtt magam is éltem ennek a lehetőségével, és a következőkben személyes élményeimet osztom meg, egy végzős szemszögéből.

Nektek tetszett a nyílt nap program? Nekünk igen!

Néhány osztálytársammal és az osztályfőnökünkkel közösen éltünk a lehetőséggel, hogy elmenjünk a Sapientia–EMTE nyílt napjára. Reggel 9-re ott kellett legyünk az egyetem előtt, rajtunk kívül még jöttek diákok a Márton Áron, a Venczel József és a Kós Károly iskolákból, elég nagy számba összegyűltünk. Felmentünk egy terembe és elmondták, körülbelül miről lesz szó a nap folyamán, hogyan fog zajlani a program. Mindenkinek a székén volt egy tombola és közölték, hogy a délutáni játékok során ahogy teljesítünk, úgy kapunk még tombolákat, a nap végén lesz a tombolahúzás.
Két másodéves diák bemutatta a szakokat, majd választanunk kellet, hogy ebéd után melyik játékon szeretnénk részt venni. A Humántudományok szakcsoport a The maze runnerrel; a Társadalomtudomány szakcsoport Influencer roommal; a Gazdaságtudományok szakcsoport Karrier szabaduló szobával; a Mérnöki Tudományok szakcsoport Science bistróval készült nekünk.
Miután mindenki regisztrált legalább két játékra, csoportokra osztottak és elindultunk a kampusztúrára. Megnéztük a laborokat, a könyvtárat, a stúdiót, a szobákat, amik nagyon jó állapotban vannak. A túra során azt figyeltem meg, hogy az ott tanuló, lakó diákok kiváló kapcsolatot létesítenek tanáraikkal. Egy előadáson elmondta egy másodéves diák, hogy a tanárok nagyon segítőkészek nemcsak tanulás szempontjából, hanem személyes probléma esetén is. Egy videót is mutattak, amin a táborok, az ünnepségek és a bulik voltak összefoglalva. Nagyon tetszett ez a része egyértelműen látszott, menyire jó a hangulat.
Miután lejárt a kampusztúra, elmentünk a menzára ebédelni. Nagyon finom volt a napi menü, egy jót ettünk, majd lementünk a földszintre, megint volt egy óra, amin opcionális lehetőségek voltak. Játékok vagy fényképezés a stúdióban. A játékot választottam, így az óra ne­vetéssel meg szórakozással telt el.
13 órától kezdődtek a reggel választott játékok. Mi mentünk a Humántudományokra először. Irodalmi kérdések voltak magyar, román és angol nyelvekből. A román és a magyar egyszerűen ment, az angolon elakadtunk egy kicsit. De nagyon jó volt próbára tenni magunkat játékosabb módon, nem pedig felmérő vagy felelés módján.
14 órától mentünk a Mérnöki tudományok szakcsoportra. Na, az már kissé felcsavart, de csapatmunkával azt is megoldottuk. A játékok végén még két tombolával gazdagodtunk, ami nem sok ahhoz képest, hogy mások 10-20 tombolát szereztek be, de nem keseredtünk el, mert nagyon jól éreztük magunkat.
A tombolahúzáson az egyik osztálytársam nyert, nagyon örültünk neki. Ezután elbúcsúztunk az új ismerőseinktől és távoztunk.
Nekem nagyon tetszet a Sa­pi­entián töltött nap, láthattam, menyire különbözik a középiskolától, mennyire másak az emberek és a hangulat. Most ha valaki azt kérdezné járnék-e oda, simán azt felelném, hogy igen. Tetszett a humántudományok szak és el tudnám képzelni ott a jövőmet. Köszönöm az egyetemnek, hogy befogadtak, kedvesek voltak és gondoskodtak arról, hogy jól érezzük magunkat.

Antal Renáta,  a Székely Károly Szakközépiskola 12. osztályos tanulója

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek