Gyülekezőt fújnak az FK-nál

86

Több mint egy hónappal az év első hivatalos mérkőzése előtt ért véget az FK Székelyudvarhely teremlabdarúgói számára a téli szünet. A csapat egy hónapnyi vakáció után kezdte meg tegnap a felkészülést a hazai bajnokság folytatására, az első hivatalos mérkőzését az FK a Románia-kupában vívja majd február közepén.

Véget ért tegnap a téli vakáció az FK Székelyudvarhely csapatának, az udvarhelyi gárda teremlabdarúgói számára tegnap tartották az első edzést az évben. A felkészülési időszak a farkaslaki sportteremben kezdődött el, hiszen a székelyudvarhelyi sportlétesítményekben gyerek-kézilabdatorna zajlik. A jövő héttől viszont már a székelyudvarhelyi sportcsarnokban vezeti az edzéseket Jakab Zoltán, egyelőre napi egy tréninggel számol a szakvezető.
A csapat kerete nem változott a vakáció alatt, az átigazolási időszak a pontvadászat folytatásáig, azaz február 25-ig tart, egyelőre viszont még kérdéses, hogy lesz-e új igazolása az FK Székelyudvarhelynek. A csapat idei első hivatalos találkozóját február 18-án vívja a Románia-kupa második körében, egy héttel később – 25-én – pedig az 1. Liga éllovasát, az Dévai Autobergamót fogadják az év első bajnokiján a székelyudvarhelyiek. Az FK-nál egyelőre az edzéseké a fő hangsúly, ám a klub a felkészülési időszakban próbál lekötni néhány barátságos mérkőzést is.
A román válogatott január utolsó napjától Szlovéniában az Európa-bajnokságon vesz részt, a szövetségi kapitány, Robert Lupu két játékost hívott be az FK Szé­kelyudvarhelytől a csapatba. Az egyelőre tizenöt fős keretnek Szőcs László és az FK hálóőre, Andrei Grigoraș a tagja, a csapat hétfőn kezdi meg felkészülését a kontinentális tornára, a végső tizennégyes keretet pedig 27-én kell megneveznie szakvezetőnek.
A tizenkét csapatos teremlab­darúgó Európa-bajnokságnak ja­nuár 30. és február 10. között Ljubljana ad otthont, a román válogatott a C csoportba kapott besorolást Porugália és Ukrajna mellett, előbbivel január 31-én, utóbbival február 2-án játszik Robert Lupu legénysége. A csoportból az első két csapat jut tovább a negyeddöntőbe.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.