2021, január 18, hétfő.

Gyűjtögetni a pontokat

Az ötödik forduló küzdelmeivel folytatódik hétvégén a román labdarúgó-bajnokság harmadik vonala. Az FK Csíkszereda hazai pályán játszik a Radnóti SK-val, míg a Székelyudvarhelyi FC a Máramaros megyei Lé­várdfalvára utazik. Mindkét soron következő ellenfél előrébb van a táblázaton, mint a megyei csapatok.

Hazai pályán még nem kapott ki az FK Fotó: Halmágyi Zsolt / Archív
Hazai pályán még nem kapott ki az FK Fotó: Halmágyi Zsolt / Archív

Tapasztaltnak mondható együttes látogat Csíkszeredába a Radnóti SK révén a labdarúgó harmadik liga ötödik fordulójának keretében. Az Ilyés Róbert–Albu László edzőpáros által felkészített csíki csapat az eddigi négy fordulóban hat pontot termelt, akárcsak a Radnóti SK. Utóbbiaknak viszont jobb a gólarányuk, így az FK előtt állnak.
Egy győzelemmel viszont el lehet kerülni őket, és erre készülnek az FK-nál, bár tudják, hogy egy évek óta folyamatosan a harmadik ligában játszó, összeszokott brigádról van szó. Györgyi Artúr még nem épült fel sérüléséből, ellenben Fodor Tamással, aki bevetésre kész.
Az FK Csíkszereda vezetősége nyitott a nagyközönség előtt. Azok az FK Csíkszeredához leigazolt gyerekek, akik nagyszülőkkel vagy szülőkkel érkeznek a mérkőzésre, ingyen nézhetik meg a találkozót. Szintén ingyenes a belépő a kisfocistát elkísérő szülőnek vagy nagyszülőnek is.
A Székelyudvarhelyi FC újabb idegenbeli kiszállásra készül. Akárcsak a legutóbbi fordulóban, most is Máramaros megyébe utaznak, ahol a Lé­vrádfalvi ACS lesz az ellenfelük. A hazaiak a négy forduló alatt két győzelmet és két vereséget könyvelhettek el, míg az SZFC három vereséggel és egy győzelemmel áll.
Az FK Csíkszereda ma 17 órától, míg a Székelyudvarhelyi FC holnap 17 órától lép pályára.

Pályán a lányok
Hosszas szünet után a második forduló mérkőzéseivel folytatódik a női Szuperliga, amelyben a Székelyudvarhelyi Vasas Femina is érdekelt. Az udvarhelyi lányok vasárnap 11 órától a Real Craiova vendégei lesznek.

Focºani-ban az ifik
Az ötödik fordulót rendezik az országos ifjúsági bajnokságban is, amely során az FK Csíkszereda U19-es és U17-es csapatai a LPS Focșani vendégei lesznek. A találkozókat holnap 12, illetve 14 órától rendezik.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,316RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb