2021, január 26, kedd.
custom_html_banner1

Gyűjtik az elektromos hulladékot

Kiértékelték a ROREC Egyesület kezdeményezésére szervezett elektromoshulladék-gyűjtési akciót. A székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal, valamint a helyi hulladékgazdálkodási vállalat által szervezett eseményen több mint tíz tonna hulladék gyűlt össze, az esemény keretében ajándékokat is sorsoltak.

Díjátadó az udvarhelyi hulladékgyűjtési kampány után. Megérdemelt jutalom
Díjátadó az udvarhelyi hulladékgyűjtési kampány után. Megérdemelt jutalom

[dropcap]S[/dropcap]zékelyudvarhely Polgármesteri Hivatala és az RDE Harghita közös szervezésében az elmúlt hétvégén elektromoshulladék-anyagok gyűjtésére került sor, amely esemény a ROREC Egyesület „Hulladék helye nem körülöttünk van! Szabaduljon meg tőle!” elnevezésű kampányának része.
Több mint tíz tonna elektromos hulladékot sikerült összegyűjteni a négy helyszínen. Az akció résztvevői között 284 darab utalványt osztottak szét 2840 lej értékben, illetve 300 tombola került kiosztásra.
A polgármesteri hivatal közleménye szerint a ROREC Egyesület továbbra is a lakosság rendelkezésére áll, így ha elektromos hulladékaikat le szeretnék adni, tárcsázzák a 0741–233257-es telefonszámot. A lakosságnak ugyanakkor a 0800–444800-as ingyenes zöld szám is rendelkezésére áll.
A ROREC Egyesület elektromoshulladék-gyűjtési kampánya ma Csíkszeredában folytatódik: Hargita Megye Tanácsának Energiagazdálkodási Ügynöksége és az egyesület közös akciójának keretében pénteken, 9 és 15 óra között bármilyen készüléket, amely árammal vagy elemmel működik, átvesznek a csíkszeredai megyeháza Szabadság tér felőli bejáratánál létesítendő gyűjtőpontnál. Minden leadott nagyméretű készülék után – hűtő, fagyasztóláda, mosógép és mosogatógép – 20 és 40 lejes ajándékutalvány jár.

Kapcsolódó cikkek:

14,357RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb