Győztesként ment haza a Brassó

A sokat hibázó kék-fehérek pont nélkül maradtak

26

Ellenkező előjelekkel várhatta a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, illetve a Brassói Corona az egymás elleni dupla fontosságú rangadót, amelyen végül a vendégek örülhettek. Annak ellenére, hogy vasárnap meccsük volt a Cenk alattiaknak, amelyet elveszítettek, összeszedettebb csapat képét mutatták.

Semmi sem akart bemenni a brassói kapuba, még Részegh sem Fotó: László F. Csaba

Dupla fontosságú rangadót rendeztek hétfő este Csíkszeredában, ahol a Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona csapott össze, amely találkozó pontjai mind az Erste Ligába, mind a román bajnokságba beleszámítottak.
Egy hajszálnyival ugyan, de aktívabban kezdte a találkozót a hazai csapat, helyzetek is akadtak Tőke kapuja előtt, de áttörni a brassói falat nem sikerült, még emberelőnyben sem. Nem úgy a vendégek, akik első fórjukat tökéletesen játszották meg, és Lidhammar mattolta Onodit. A gól után összezuhant a hazai csapat, több brassói lehetőség is akadt, de a kék-fehérek kapusa életben tartotta a csapatot. Az utolsó percek pedig egy picit csapkodó és gyenge iramú játékot hoztak.
A második felvonás elején, alig pár másodperc után Tendler mehetett szólóba Onodira, de remekelt a csíki kapus. Igyekezett alkotni a hazai csapat, de nagyon pontatlan volt a játék. A játékosok között sem volt meg az a kohézió, ami például megvolt a Ferencváros ellen. Így nem csoda, hogy a meccs feléhez érve Lidhammar is óriási ziccert vétett. Ekkor a Sportklub megkapta a lehetőséget az egyenlítésre. Előbb egy sima előnyt, majd egy kettősbe torkolló fórt is sikerült elpuskázni, pedig Panov, illetve Fodor ütőjében ekkor ott volt a gólt, akárcsak a harmad végén Sulakovéban. Nem történt ez meg.
Majd az utolsó felvonás elején Tendler újabb szólóját már könyörtelenül felvarrta. Azonnal válaszolhatott volna a Sportklub, de sem Panov, sem Fodor nem tudta belőni ziccerét. Ahogy pörögtek a percek, úgy lett egyre nyilvánvalóbb, hogy a Brassót nehéz lesz ma megverni. A csattanó pedig a végére maradt, amikor hazai emberelőnyben Tendler lépett megint ki szólóba és háromgólosra duzzasztotta csapata előnyét, egyszersmind lezárva a találkozót.
A Gyergyószentmiklósi Hoki Klub hatalmas meccset játszott vasárnap késő este az Újpest vendégeként. Az első 20 percben már háromgólos hátrányba kerültek, ám innen sikerült felállniuk, és a 44. percben már egyenlítettek. Alig 27 másodperc múlva megint vezetett az Újpest, de volt tartása a vendégalakulatnak, amely az 55. percben újfent egyenlített és hosszabbításba mentette a meccset. Itt viszont 29 másodpercig tartott a küzdelem, amikor Benk eldöntötte a meccset. Azt itt gyorsan megjegyezzük, hogy a gólt megelőző gyergyói támadásnál egy egyértelmű két percet nem fújtak be a hazaiaknak, és ez döntőnek bizonyult. A Gyergyói Hoki Klub hétfő késő este a Hokiklub Budapest vendége volt.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek