Győzött a VSK

Kétpontos különbség

16

Két szoros negyed után megnyugtató előnyre tett szert a VSK Csíkszereda, ám az utolsó negyedben feltámadt a Rapid, végül csupán kétpontos különbséggel, de nyertek Lászlófy Botond tanítványai a hazai férfi kosárlabda Kék csoportjának kilencedik fordulójában. Az utolsó fordulóban a csíkiak Focºani-ban lépnek pályára.

Pierce (1) újra a legponterősebb játékosa volt a csíki csapatnak Fotó: László F. Csaba

Izgalmas találkozót játszott a VSK Csíkszereda szombaton késő délután a hazai férfi kosárlabda országos bajnokság középszakaszának utolsó előtti fordulójában. A csíkiak a Bukaresti Rapidot fogadták az Erőss Zsolt Arénában, a nézők pedig nem panaszkodhattak, hiszen remek iramú találkozót láthattak.
Az első két negyedben nagyon szoros volt a küzdelem, egyik fél sem tudott túl nagy előnyre szert tenni, az első negyedben a csíkiak, a másodikban a vendégek dobtak két ponttal többet ellenfelüknél, így a nagyszünetre döntetlen lett az állás.
A pihenőt követően azonban teljesen megváltozott a játék képe, a csíkiak remekül védekeztek, amire a Rapid nem kapta az ellenszert, így a VSK előnye folyamatosan nőni kezdett, a harmadik negyed végén már tizenöt ponttal vezetett a házigazda. Az utolsó játékrész az előzőnek a fordítottja volt, a csíki kosarasoknak volt egy hullámvölgyük, amit a Rapid kihasznált és négy pontra faragta hátrányát. Az utolsó percben a VSK hatra növelte előnyét, ám a vendégek zsinórban hét pontot szereztek, ám egypontos vezetésüket nem tudták megőrizni, a csíkiak négy szabaddobásból hármat értékesítve kétpontos különbséggel megnyerték a találkozót.

Eredmények
Kék csoport, 9. – utolsó előtti – forduló: VSK Csíkszereda – Bukaresti Rapid 82:80 (23.21, 15:17, 24:9, 20:33). A csíki pontszerzők: Pierce 28 (1 x 3), Simeunovic 26 (5 x 3), Movileanu 13 (3 x 3), Damian 8 (1 x 3), Lokodi 3 (1 x 3), Magusar 2, Olariu 2.
További eredmények: VSK Foc­șani – VSK Marosvásárhely 76:93, SK Târgu Jiu – VSK Má­ra­ma­rossziget 78:77.
A Kék csoport állása: 1. Marosvásárhely 52 pont (25/2), 2. Máramarossziget 45 p. (18/9), 3. Focșani 43 p. (16/11), 4. Târgu Jiu 40 p. (13/14), 5. VSK Csíkszereda 39 p. (12/15), 6. Rapid 37 p. (10/17).

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek