2021, január 15, péntek.

Győzni szeretnének Csíkszeredában

Hazai környezetben lép pályára a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a hétvégén. Négy nap alatt ugyanennyi összecsapáson lépnek pályára a fiúk. Két MOL Liga-mérkőzés és két román bajnoki van műsoron. A kék-fehérek elkezdenék a felzárkózást a mezőnyhöz.

Győzelemmel örvendeztetné meg szurkolóit a HSC Csíkszereda Fotó: Pál Zoltán
Győzelemmel örvendeztetné meg szurkolóit a HSC Csíkszereda Fotó: Pál Zoltán

Négy meccs négy nap alatt – ez lesz a HSC Csíkszereda programja a hétvégére. A legutóbbi magyarországi túra után viszont teljes légióskerettel, illetve Artur Oktyabrjovval a fedélzeten a kék-fehérek maximális erőbedobással készülnek a soron következő mérkőzésekre.
Pénteken előbb a Dunaújvárosi Acélbikák, szombaton és vasárnap a Bukaresti Sportul Studențesc, majd hétfőn a Brassói Corona látogat a Vákár Lajos Műjégpályára. Kétségkívül a legnagyobb megoldandó feladat a két MOL ligás meccs, hiszen a bukaresti egyetemistacsapat nem jelenthet problémát a fiúk számára. A Brassó elleni találkozó pedig kettős téttel is bír, mert a MOL Ligába és a román bajnokságba is beszámít.
Oktyabrjov kedden, a csapat hazaérkezése után átvette a teljes körű irányítást, és már aznap tréninget vezényelt. Az edzésszámot fokozta és a délelőtti jeges edzések mellett egy délutánit is beiktatott. A munkába bekapcsolódott a sérülés miatt kimaradó Antal Zsombor és Oleg Blagoj is. A vezetőedző számára így közel ötsornyi játékos áll a rendelkezésére. Ilyenre még nem volt példa ebben az idényben, akik közül viszont tizenegyen légiósok. Utóbbiak közül nyolcan az Acélbikák ellen pályára is léphetnek, de a további három mérkőzésen csak öten juthatnak szóhoz, ráadásul a cseh kapus Peksa nem védhet a román bajnoki meccseken. Így kérdés, hogy a vezetőedző hogyan oldja meg az előtte álló feladatot.
Az egész szezonra vonatkozó új információ, hogy a Sportklub hazai mérkőzéseire a hölgyek számára ingyenes a belépő.

Dolgozni kell
A HSC Csíkszereda új orosz trénere, Artur Oktyabrjov, bizakodvavárja a hétvégi meccseket. Lapunknak beszélt a csapatról és a négy találkozóról.
„Egy nagyon kellemetlen helyzet alakult ki a csapatban, a fiúk nem bíznak magukban. Sok pontot elveszítettünk, és ez rossz hatással van rájuk. Remélem, az itthoni mérkőzéseken minden helyreáll, és jó irányba sikerül elmozdulni. Elsősorban a sok munkában rejlik mindennek a kulcsa. Ennek fontos alapeleme az, hogy a fiúk az edzéseken – és nem csak – mindent kiadjanak magukból, keményen kell dolgozzanak. Az előttünk álló meccsekre igyekszünk maximálisan felkészülni. Megkaptam a DVD-ket a mérkőzésekről, amelyek kielemzésre kerülnek” – mondta Oktyabrjov.

Brassót fogadja a Progym
Mivel a román, illetve a magyar szövetségek nem jutottak megegyezésre a MOL Ligával kapcsolatban, a Brassói Corona egyazon napon két különböző ligában két mérkőzést játszik. Történetesen szombaton épp a Gyergyószentmiklósi Progym otthonába látogatnak, miközben hazai pályán a Dunaújvárost fogadják. Ráadásul úgy néz ki, hogy a két klub sem tudott megegyezni a mérkőzés elnapolásáról. Holnap viszont a Cenk alattiak is rendes kerettel tudnak kiállni a meccsre. Kérdéses, hogy a pár nap alatt több magyarországi meccset letudó brassóiak milyen állapotban lesznek, hiszen a román bajnoki szempontjából fontos találkozókat játszanak.
Érdekesség, hogy a HSC Csíkszereda is hasonló cipőben jár, ugyanis a jövő hétvégén, pénteken és szombaton, hazai pályán a Ferencvárost és az Újpestet fogadják, míg a román bajnokságban a Gyergyószentmiklósi Progym vendégei lesznek. Lapunk információi szerint a két csapat még nem tudott megegyezni a mérkőzések időpontjainak átütemezéséről.

A műsor
MOL Liga: ma: HSC Csíkszereda – Dunaújvárosi Acélbikák (19), Újpesti TE – DVTK Jegesmedvék (19), Fehérvár AV19 – Debreceni HK (19.30), MAC Budapest – Ferencvárosi TC (20); holnap: Brassó – Dunaújváros (18); vasárnap: Fehérvár AV19 – MAC Budapest (18.30), Debreceni HK – Újpesti TE (19.30); hétfő: HSC – Brassó (19), DVTK – Ferencváros (19).
Román bajnokság: ma: Galaci Dunărea – Bukaresti Steaua (17.30), Gyergyószentmiklósi Progym – Brassói Corona (17.30); holnap: Galac – Steaua (17.30), Progym – Brassó (17.30), HSC Csíkszereda – Bukaresti Sportul Studențesc (17.30); vasárnap: HSC – Sportul (11.30).

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,312RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb