szerda, november 25, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Győzni mennek Kolozsvárra a csíki versenyzők

Mindkét csíkszeredai páros kategóriagyőzelemre hajt a ma kez­dődő és holnap este záruló Transzilvánia Ralin. A Kolozs megyei viadal nemcsak a román bajnoki futam, hanem a Tour European Rally sorozat ötödik versenye. Kilencven pilóta nevezett előzetesen a futamra, százötven kilométer lesz a mért szakasz.

Két pontvadászatban is a bajnoki elsőségért hajt a Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre páros Fotó: Rallyphoto Hunters / Archív

Mindkét csíkszeredai páros harcban van kate­gó­riája bajnoki címéért, így a Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre, valamint a Csató Roland és Csikós Sándor alkotta kettősök számára óriási tétje van a ma délután kezdődő és holnap záruló Transzilvánia Ralinak. A hazai bajnokság hetedik – utolsó előtti – futama nemzetközi, ugyanis a verseny a Tour European Rally (TER) sorozat ötödik viadala egyben. Kilencvenen neveztek előzetesen, közöttük tizenöten R5-ös versenygéppel száguldanak majd a tíz, összesen százötven kilométert kitevő szelektíven.
A Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre páros két kategóriában küzd a bajnoki elsőségért. A csíkiak az R3-as géposztályban az eddigi hat versenyen 90,4 pontot gyűjtöttek, kihívójuk, Mihai Manole 84,4 ponttal a második. Az elsőkerék-meghajtású autók kategóriájában a Teslovan–Cseh páros 126,6 ponttal listavezető, míg Mihnea Mureșan 94,6 ponttal a második, a bajnokságban még legtöbb ötven pont szerezhető: a Transzilvánia Rali 1.2-es, a Brassó Rali 1-es szorzójú, így a kolozsvári versenyen az összetett, a kategória- és géposztályokban győztes versenyzők 30, míg a barcasági viadalon 25 pontot kapnak. Azonban kell tudni, hogy a bajnokság nyolc versenyéből csak a legjobb hat eredményt veszik figyelembe, így mindenkinek két viadalt mínuszolnia kell. Mindent figyelembe véve a Teslovan–Cseh párosnak kategória- és géposztály­győzelem kellene Kolozsváron és egy második hely a Brassó Ralin – amely murva borítású utakon zajlik majd – ahhoz, hogy mindkét pontvadászatot megnyerjék.
A Rali-2-ben szereplő Csató Roland és Csikós Sándor páros az A1 kategóriában 52 ponttal listavezető, kihívójuknak, Cristian Pesotchinak 48 pontja van, ám utóbbi pilóta nem nevezett a kolozsvári versenyre. Így a rali másodosztályban szereplő csíkiaknak egy kolozsvári kategóriagyőzelem egyben bajnoki címet is jelenthet.
Ma 16 órakor a Magyarkapus (25 km) szelektívvel kezdődik el a viadal, majd a Jósikafalva (13,3 km) és a Havasnagyfalu (11,5 km) gyorsok szerepelnek a kiírásban, az első napot a Szászfenes (7,1 km) szakasz zárja, melynek rajtja 21 órakor lesz. Holnap Jósikafalván kezdik a napot a versenyzők, majd a Roska–Bánffydongó (30,1 km) és a Szászfenes szakaszt kétszer teljesíti a mezőny, a verseny pedig a Kolozsvár Aréna környékén kialakított szuperszpeciállal ér véget 18 órakor.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,234RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb