2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

Győzni mennek Brassóba

Román bajnoki és MOL Liga-meccsen lép pályára ma este Brassóban a HSC Csíkszereda. A kék-fehérek számára a győzelem a tét a barcasági városban. Újabb orosz érkezett próbajátékra a csíkiakhoz.

Artur Oktyabrjov (jobbról) a ma esti taktikát vázolja. Sikert vár csapatától Fotó: Balázs Árpád
Artur Oktyabrjov (jobbról) a ma esti taktikát vázolja. Sikert vár csapatától Fotó: Balázs Árpád

Román bajnoki és MOL Liga-meccset is játszik ma este fél héttől a Brassói Corona és a HSC Csíkszereda a Cenk alatti város jégcsarnokában. A találkozót a román pontvadászatban érvényes szabályok szerint játsszák, tehát hazai kapusok védhetnek majd, és csak öt légióst szerepeltethet a HSC Csíkszereda. A barcaságiak továbbra is légiósok nélkül szerepelnek.
A találkozónak óriási tétje van mindkét pontvadászatban, hiszen egy csíki siker esetén a MOL Liga tabelláján akár az utolsó előtti helyről is elmozdulhat a HSC, de mindenképpen növelné előnyét a sereghajtó Coronával szemben. A román bajnokságban még a Brassói Corona foglalja el a harmadik helyet, de a kék-fehér győzelem esetén a két csapat helyet cserél.
A Corona vezetősége hétfőn jelentette be, hogy számukra a román pontvadászat jelent immár prioritást, így valószínűleg a MOL Ligában a fiatal, úgynevezett második csapatukkal harcolnak majd, míg a hazai bajnokságban meg szeretnék erősíteni pozíciójukat: céljuk az alapszakasz első négy hely valamelyikén végezni és az elődöntőbe jutni.
A HSC Csíkszereda egyelőre nem hozta meg ezt a drasztikus döntést, ám a kék-fehérekre is nehéz napok várnak: a hétvégén Magyarországon és a román bajnokságban is meccseik vannak, halasztani pedig nem tudták egyiket sem.
– Nagyon nehéz mérkőzésre számítok Brassóban, hiszen nemcsak román bajnoki, hanem MOL Liga-rangadó is lesz a találkozó. Mivel a román pontvadászatban is számít a meccs, a teljes légióskontingenst nem tudjuk nevezni. Remélem, a fiúk is érzik a mérkőzés súlyát, fontosságát és a lehető legtöbbet hozzák ki magukból. Fontos meccsen fontos a győzelem, így számomra csak a siker elfogadható a brassói találkozón – mondta Artur Oktyabrjov, a HSC trénere.

Nincs kiegyezés
A HSC Csíkszereda menedzsmentje halasztást kért a hétvégi román bajnoki meccsek tekintetében, a fő ok pedig a Vákár Lajos Műjégpálya zsúfoltsága volt. Ugyanis a megyeszékhely ad otthont a rövidpályás gyorskorcsolya Danubia-kupa küzdelmeinek péntek reggeltől vasárnap estig, így a hétvégén semmilyen más rendezvényt nem lehet tartani a Vákár Lajos Műjégpályán.
A Román Jégkorong Szövetség versenybizottsága azonban elutasította a csíkiak kérését, így a Gyergyószentmiklósi Progym ellen jégre kell lépjen a HSC pénteken és szombaton. A programban annyi változás történt, hogy a szövetségi bizottság módosította a helyszínt, így a találkozókat Gyergyószentmiklóson játsszák a csapatok.
– Mi mindent megpróbáltunk megtenni azért, hogy e két meccset elnapoljuk. Nem arra hivatkoztunk, hogy nekünk ekkor magyar portyán kell lennünk, hanem a Vákár Lajos Műjégpálya zsúfoltságára, a szövetség viszont megoldotta a problémát: áthelyezte a meccset Gyergyószentmiklósra. Csapatunkkal most fordul elő először, hogy egyszerre két helyszínen, két különböző országban, két különböző kiírásban azonos időpontban játszanunk kell. Brassó ezt már párszor megtette, most rajtunk a sor – mondta Póra Róbert. A csapatmenedzser szerint egyelőre nincs döntés arról, hogy kik maradnak itthon a Progym elleni meccseket lejátszani, és kik mennek el Magyarországra a szombati MAC Budapest, a vasárnapi Dunaújvárosi Acélbikák és a jövő keddi Debrecen elleni meccsekre. – Az edző csütörtökön dönt a keret kettéosztásáról, akkor válik ismertté, hogy ki utazik Magyarországra és ki marad itthon – tette hozzá Póra.

Új orosz próbajátékon
Ma reggel egy fiatal orosz csatár érkezett a HSC Csíkszeredához próbajátékra, szerződtetéséről a héten dönt a csapat vezetősége.
A 22 éves Mikhail Konyayev Szentpéterváron született, 17 évesen a fehérorosz HK Breszt 2 és a Dinamo Shinnik csapatában játszott, a 2013/2014-es idényt az Olimpia Kirovo-Csepeck MHL-es gárdájánál töltötte, ahol 33 meccsen 16 pontot termelt. Az elmúlt idényben az MHK Dmitrov csapatát erősítette az MHL B-ben, ahol 46 meccsen 37 (12+25) pontig jutott.

[box type=”shadow” ]A román bajnoki tabella
1. Galaci Dunărea 12 9 2 0 1 94–37 31
2. Bukaresti Steaua 12 9 0 1 2 99–41 28
3. Brassói Corona 12 5 0 0 7 51–59 15
4. HSC Csíkszereda 9 4 0 1 4 63–32 13
5. Gyergyószentmiklósi Progym 9 4 0 0 4 61–41 12
6. Bukaresti Sportul Studenţesc 12 0 0 0 12 17–174 0 [/box]

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,356RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb