Győzni kell a döntőbe jutásért

Ötgólos vereség Călărași-on

18

Egy-egyes félidőt követően ötgólos vereséget szenvedett a Dunãrea Cãlãraşi vendégeként az FK Székelyudvarhely teremlabdarúgó-csapata a román bajnokság felsőházi rájátszásának harmadik fordulójában. Ezzel kristálytiszta lett az FK feladata az utolsó fordulóra: győzni kell a döntőbe jutásért, pontot kell szerezni a bronzcsatáért, ellenkező esetben véget ér a bajnokság.

Nem élt a lehetőséggel az FK Fotó: fkszekelyudvarhely.ro

Csütörtök délután a teremlabdarúgó 1. Liga rájátszásának csoportkörében az utolsó előtti forduló találkozóján az FK Székelyudvarhely a Dunărea Călărași otthonában vendégszerepelt. Az FK a megszokott összeállítással kezdett: a kapuban Grigoraș, mezőnyben pedig a Biró, Mánya, Szécsi, Szőcs négyes – ezt váltotta a Hadnagy, Máté, Csala, Kedei kvartett (játszott még Tătar és Kanyó).
A hazaiak voltak kezdeményezőbbek a találkozó elején, többet építkeztek, igazi veszítenivalójuk nem volt. Az udvarhelyiek körülményes támadásokat szövögettek, alig jutottak igazi gólhelyzetig. Ennek tükrében nem csoda, hogy a vezetést a Dunărea szerezte meg. A 10. percben egy előreívelt labdára az egyik támadójuk csapott le, sarokkal pöccintett bele, így megtréfálta az addig két bravúrt is bemutató kapust. Ez ébresztően hatott az udvarhelyiekre, sokkal offenzívebben kezdtek játszani. Mánya távoli lövését a hálóőr hárította, Szécsi közelről mellé lőtt. A 16. percben érkezett az egyenlítés, Szőcs László középről, hétről szúrta rá, a kapus csak belékapott, védeni már nem tudta. A pihenőre 1–1-es állással mehettek a felek.
Bíró kapufájával indult a második felvonás, a vezetést megszerezni nem tudta az FK. Hiába támadtak, a hibákat rendre megbüntette az ellenlábas. Zsinórban háromszor köszönt be, előbb egy eladott labdát váltottak gólra, majd két ellentámadást vágtak be. A 31. percben 4–1 állt az eredményjelzőn.
Kockáztatnia kellett Jakab Zoltán vezetőedzőnek, mezőnyjátékosra cserélték kapusukat. A szerencse nem állt melléjük, Szécsi a felső lécre bombázta a labdát. Válaszképp elcsípett átadás, az FK üres kapujába passzolták. Kanyó Szilárd egy általa elvégzett kisbüntető kipattanóját lőtte be, ezzel kozmetikázta az eredményt a végjátékban.
Az FK nem élt a lehetőséggel, hogy átvegyék a vezetést a tabellán, hogy előnnyel indítsák a Galaci Uniteddel szembeni hazai meccset. Így az utolsó játéknapon mindenképp le kell győzniük a tavalyi ezüstérmest, hogy meglegyen a döntő.
Eredmény, felsőház, 2-es csoport: Dunărea Călărași – FK Szé­kely­udvarhely 7–2 (1–1) /az FK gól­szerzői: Szőcs László és Kanyó Szilárd/.
A csoport állása: 1. Galaci United 7 pont, 2. Dunărea Călă­rași 6, 3. FK Székelyudvarhely 5.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek