Győzelmi kényszerben az Imperial Wet

77

Már csak három forduló maradt hátra a teremlabdarúgó első liga alapszakaszából, melynek 16. játéknapján megyei és egyben székelyföldi rangadót rendeznek. A „késsel a nyakán” játszó Csíkszeredai Imperial Wet az FK Székelyudvarhelyt fogadja, ellentétes előjelekkel.

Mindössze három forduló maradt hátra a teremlabdarúgó első liga alapszakaszából, amely soron következő fordulójában székelyföldi rangadót rendeznek a csíkszeredai Erőss Zsolt Arénában. A Csíkszeredai Imperial Wet ugyanis az FK Székelyudvarhelyt fogadja vasárnap 16 órától. Mindkét alakulat elsőkörös célja az alapszakasz kezdetekor a felsőházi rájátszásba – az első hat helyezett – való jutás volt. Ettől a csíki alakulat az őszi idényben lemaradni látszott, és bár pontegyenlőségben vannak a hatodik helyen a Iași-sal és mindössze három egységre az ötödik Călărași-tól, mégsem lesz könnyű dolog ezt elérni. Mindkét közvetlen riválisnak ugyanis könnyű meccsei vannak.
Az Imperial Wet viszont sorra kell nyerje a meccseit. A tavaszi idényt egy sima, Resicabányán aratott győzelem nyitotta, hogy a mostani hétvégén az FK Székelyudvarhelyt fogadják, majd a Temesvári Informatica vendégei legyenek. A szezon zárásaként a megroggyant Marosvásárhelyi City’US látogat Csíkszeredába.
A fennmaradó három meccset így nyerniük kell a csíkiaknak, ha be akarnak kerülni a legjobb hat közé. Erre alapot formálhat, hogy a télen kicserélt, átalakított keret remek játékot mutat eddig, és ezt bizonyítja a Románia-kupában való menetelés is.
Az FK Székelyudvarhely viszont bal lábbal kezdte az idényt. Előbb hatalmas meglepetésre kikaptak a kupában Iași-tól, majd hazai pályán 1–1-es félidőt követően 7–1-es vereséget szenvedtek a nagy rivális Dévai Autobergamótól.
A hangulat így értelemszerűen a csíki oldalon a jobb, de a pályán mindenki 0–0-ról indul.

Darvas Attila

A cikk a Hargita Népe március 9-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek