2021, január 15, péntek.

Győzelmi kényszer

Akár el is dőlhet a magyar és a román labdarúgó-válogatottak sorsa a ma esti Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen. A magyarok Feröer-szigeteket, míg a románok a finneket fogadják. Ha kedvezően alakulnak a meccsek, akkor minimum az egyenes ági kijutás, vagy rosszabb esetben pótselejtezőt érő helyezés meglehet.

Kéz a kézben is kijuthat a román és a magyar csapat a kontinenstornára
Kéz a kézben is kijuthat a román és a magyar csapat a kontinenstornára

Fontos mérkőzés elé néz mind a román, mind a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtező E csoportjában. A mai találkozókon a magyarok Feröer-szigeteket, míg a románok a finneket fogadják. Eldőlhet a csoport sorsa is.
Amennyiben a magyar labdarúgó-válogatott legyőzi a Feröer-szigetek csapatát, akkor Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában legrosszabb esetben is a harmadik helyen végez, így legalább pótselejtezőt játszhat az Eb-részvételért. Bernd Storck szövetségi kapitány együttese jelenleg három ponttal előzi meg a negyedik finn csapatot, azaz a feröeriek felülmúlásával minimum megmarad ez a különbség az utolsó, vasárnapi forduló előtt. Márpedig az egymás elleni eredmények figyelembevételével – a magyarok mindkétszer nyertek a finnek ellen – ez behozhatatlan lenne. A biztos részvételt jelentő első két hely sorsa is eldőlhet az utolsó előtti fordulóban. Ehhez a listavezető északíreknek nyerniük kell hazai pályán a tavaly világbajnoki nyolcaddöntős, ugyanakkor jelenleg nyeretlenül sereghajtó görögök ellen, de akkor is kijutnak a franciaországi kontinensviadalra, ha a mögöttük négypontos hátránnyal harmadik magyarok nem győznek a Feröer-szigetek ellen. A magyarokat három ponttal megelőzve második románok akkor válnak Eb-résztvevővé, ha több pontot szereznek a vendég finnek ellen, mint a Storck-csapat a feröeriek ellen. A magyar–román összevetésben a pontazonosság a magyaroknak kedvezne az egymás elleni eredményeknek köszönhetően, mivel Bukarestben 1–1, Budapesten pedig 0–0 született. Ez azt jelenti, hogy akár a második helyre is előreléphetnek Dzsudzsákék, amennyiben a Groupama Arénában begyűjtik a három pontot, s a románok kikapnak a finnektől.
Eb-selejtező, mai műsor: D csoport: Grúzia – Gibraltár (19, Digi Sport 3), Írország – Németország (21.45, Digi Sport 3), Skócia – Lengyelország (21.45); E csoport: Magyarország – Feröer-szigetek (21.45, M4, Digi Sport 1), Észak-Írország – Görögország (21.45, Digi Sport 2), Románia – Finnország (21.45, TVR1); I csoport: Albánia – Szerbia (21.45), Portugália – Dánia (21.45, Digi Sport 4).

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,312RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb