Győzelmekkel zárt a Vendor SK

Jól szerepeltek az udvarhelyi kosarasok

38

Két sikert aratott és csoportgyőztesként zárta a hétvéget az U13-as országos bajnokság harmadik körében a Székelyudvarhelyi Vendor SK fiú kosárlabdacsapata. Az udvarhelyiek hazai közönség előtt fővárosi és cernavodai ellenfeleiket győzték le magabiztosan. A hétvégén három korosztályban is pályára lépnek a megyebeli utánpótlás-csapatok.

Az idei első bajnoki sikerre hajt az U18-as csíki lánycsapat

Két sikerrel csoportgyőztesként zárta a harmadik fordulót a Székelyudvarhelyi Vendor SK U13-as fiú kosárlabdacsapata a hazai országos bajnokságban. A Vass Imre által edzett csapatnak az idei pontvadászatban minden fordulóban sikerült egy helyet javítani az előzőhöz képest. A Vendor SK az első fordulóban az A3 csoportban a harmadik lett, a második fordulóban az A5 csoportban a második helyen zárt, a hétvégén pedig a B5 csoport küzdelmeit megnyerve megszerezte az elsőséget.
A székelyudvarhhelyiek a hazai rendezésű tornán szombaton délelőtt negyvennégy pontos előnnyel nyerték meg az Axiopolis Sport Cernavoda elleni mérkőzést, és mivel a cernavodai csapat kikapott a Șoimii Albi-tól, így a Vendor SK és a fővárosi csapat vívott a csoportelsőségért. Noha az első negyed végén a bukarestiek vezettek, a második játékrészben a Vendor SK megfordította a találkozó állását, végül harmincnyolc pontos előnnyel zárták a mérkőzést.
A negyedik fordulóban a Vendor SK-t szombati sikerének köszönhetően a B4-es csoportba sorolták, ahol két bukaresti, a Panatinaikos Basketball Academy és a Total Sport lesz a székelyudvarhelyiek ellenfele. A tornát a jövő hétvégén tartják, a helyszínről holnap dönt a hazai szakszövetség.
Eredmények: U13, fiúk, B5 csoport: Vendor SK Székelyudvarhely – Șoimii Albi Bukarest 71:33, Vendor SK – Axiopolis Sport Cernavodă 82:38.

Meccsdömping Gyergyóban
A hétvégén a megyebeli U14-es, U15-ös és U18-as csapatok lépnek pályára az országos bajnokság keretében, három csapat is hazai környezetben játszik.
Az U14-es korosztályban a gyergyószentmiklósi lányok Sep­siszentgyörgyre utaznak, míg a fiúknál a csíkiak Nagyváradon játszanak szombaton, illetve vasárnap. Az U15-ös korosztályban Gyergyószentmiklós a fiúk és lányok tornájának is házigazdája lesz, utóbbin a VSK Csíkszereda is pályára lép, igaz, nem lesz megyei rangadó, hiszen mind a csíkiak, mind pedig a gyergyóiak az Unirea Iași ellen játszanak.
Csíkszereda szombaton lesz házigazda, a VSK U18-as lánycsapata a Márton Áron Gimnázium mögötti sportcsarnokban fogadja szatmárnémeti és nagyváradi ellenfeleit azzal a reménnyel, hogy sikerül megszereznie a gárdának az idénybeli első győzelmet.

A hétvégi műsor:
U14, lányok: A2 csoport, 1. torna: szombat: ISK Gyer­gyószentmiklós – CSM Ploiești (9), ISK Gyergyó­szent­miklós – ISK Sepsiszentgyörgy (18).
U14, fiúk: C2 csoport: vasárnap: VSK Csíkszereda – MP Sport Temesvár (10.15), VSK Csíkszereda – Nagyváradi Bihar (12.45).
U15, fiúk: 4. csoport: szombat: ISK Gyergyószentmiklós – Bukaresti Leii (10.45), ISK Gyergyószentmiklós – ISK 6-Dinamo Bukarest (17.45).
U15, lányok: 2. csoport: va­sárnap: VSK Csíkszereda – Unirea Iași (10.30), ISK Gyer­gyószentmiklós – Unirea Iași (17).
U18, lányok: 1. csoport: szombat: VSK Csíkszereda – Szatmárnémeti (12), VSK Csíkszereda – Rookies Nagyvárad (18.30).

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek